Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 23/05/2018 και ώρα 11:00πμ στην πύλη του Νοσοκομείου και στον αποκλεισμό στη λεωφόρο Kαβάλας







ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α
Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 23/05/2018 και ώρα 11:00πμ στην     πύλη του Νοσοκομείου και στον αποκλεισμό στη λεωφόρο Kαβάλας

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να εφαρμόσει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές του νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αρχιτεκτονική της οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, στο όνομα της «ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ και της αντιδραστικής ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ», που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στη Βουλή και στόχο έχει:

  1.  Την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

  1.  Την διεύρυνση - ενίσχυση της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) ως φορέας που θα προωθεί την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία των μονάδων ψυχικής υγείας. Θα έχει τη δυνατότητα της σύστασης, της κατάργησης ή ακόμα και της ιδιωτικοποίησης των μονάδων ψυχικής υγείας ή να συνεχίζει τη λειτουργία αυτών που ήδη υπάρχουν.

  1.  Την υποβάθμιση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, βάζοντας το ζήτημα η δυναμικότητά τους να μην ξεπερνάει τις 100 κλίνες βραχέως και μέσης νοσηλείας οξέων περιστατικών, όταν σήμερα η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην αύξηση των  εισαγωγών των ακούσιων και εκούσιων νοσηλειών, υπάρχουν πολυάριθμες βραχυχρόνιες νοσηλείες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται δεκάδες ράντζα στις ψυχιατρικές κλινικές.

Τέρμα πια στις αυταπάτες. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας, την υγεία και τη ζωή μας, για τα κέρδη τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κοινή πρωτοβουλία Σωματείων Εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα  ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ΥΓΕΙΑ και την ΠΡΟΝΟΙΑ στις 23 ΜΑΗ  με νέα συγκέντρωση  στις 11:00πμ στην  πύλη του Νοσοκομείου και αποκλεισμό στη λεωφόρο καβάλας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  για το νοσοκομείο. Αύξηση στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.
·         Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Κατάργηση  κάθε μορφής ευέλικτης και εργολαβικής εργασίας.
·         Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας (Μ.Κ.Ο, Ιδιωτικών κλινικών κ.λ.π ). Να ενταχθούν στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα ψυχικής υγείας.
·         Καμιά συγχώνευση - κατάργηση κλινικής στο Ψ.Ν.Α.
·         Καμία διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απόλυση
·         Το 18ΑΝΩ να παραμείνει οργανικό κομμάτι του νοσοκομείου με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων
·         Δημιουργία σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών ψυχογηριατρικών κλινικών, ειδικών κέντρων αντιμετώπισης νόσου ALZHEIMER και συναφών διαταραχών και παθήσεων
·         Δημιουργία σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών στο νοσοκομείο ( παθολογική, χειρουργική, νευρολογική, ορθοπεδική, καρδιολογική, γυναικολογική κλινική ) που θα εξασφαλίζουν την ποιοτική θεραπεία, φροντίδα και αποκατάσταση του ασθενή.
Συμμετέχουμε μαζικά στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 ΜΑΗ στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.