Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΣΥ- Ψ.Ν.Α-24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ KAI ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 6/2/2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ψ.Ν.Α

Στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η καταστροφική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης ,του ΔΝΤ και της ΕΕ  και  γεννά εκατομμύρια ανασφάλιστους , φτωχούς και ανήμπορους, το Υπουργείο Υγείαςανακοινώνει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή με απλά λόγια καταργείται η δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα!
Τη στιγμή που η χούντα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη, δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μια πρώτη απάντηση δίνει η ηρωική απεργία διαρκείας των γιατρών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, που με καθολική συμμετοχή και μαζικές δημοκρατικές διεκδικήσεις, αρνούνται να συναινέσουν στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στον επαγγελματικό τους αφανισμό.
Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή του αγώνα απαντάμε  με ευρύ συντονισμό: Με πανυγειονομική πάλη κόντρα στη λογική των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών και των Ιατρικών Συλλόγων, που τσακώνονται ποιος θα πρωτοσυναντήσει τον Πρωθυπουργό λες και  ο επικεφαλής της κυβέρνησης που σκορπά τη δυστυχία στο λαό θα δώσει τη λύση…
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ:
Γιατί κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει μόνος απέναντι στην απειλή της απόλυσης και της ανεργίας.
Γιατί κανένας κλάδος δεν πρέπει να μένει μόνος απέναντι στη βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
 Γιατί η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση αγγίζουν την πλειοψηφία των εργαζομένων.
 Γιατί ήρθε η ώρα οι αγώνες των μεμονωμένων κλάδων να συντονιστούν σε ένα ενιαίο μέτωπο πανυγειονομικό και πανεργατικό για την ανατροπή της επίθεσης. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε!
Γιατί κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ αποψιλώνουν τη δημόσια Υγεία για να χαρίσουν «φιλέτα» κερδοφορίας στον ιδιωτικό τομέα.. Κλείνουν τα κρεβάτια του ΕΣΥ, κλείσανε ολόκληρα νοσοκομεία και ετοιμάζονται να καταργήσουν νοσοκομεία της επαρχίας και τα ψυχιατρικά, κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
 Γιατί πόσο ακόμα μπορούμε να συνεχίσουμε με μηδενικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, διαθεσιμότητες, ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας και «αξιολόγηση» με βάση το πόσο «κοστίζουμε» στο σύστημα.
Γιατί πρέπει να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια στη δουλειά μας και την αξιοπρέπεια των ασθενών μας.
Γιατί βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας το έγκλημα που συντελείται απέναντι στο λαό μας. Γιατί η υψηλής ποιότητας υγεία είναι δικαίωμα του καθενός και όχι προνόμιο όσων έχουν να πληρώσουν τον ιδιωτικό τομέα περίθαλψης.
 Γιατί είτε θα παλέψουμε για την υγεία που έχουμε όλοι ανάγκη είτε θα βιώνουμε καθημερινά το δράμα των ανασφάλιστων, των βαρέως πασχόντων και των ασθενών με χρόνια και σοβαρά προβλήματα. 
ü  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ü  AMEΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/ΣΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΕ- ΔΝΤ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, για μια ζωή χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-NA TOYΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 6/2/2014 ημέρα ψήφισης του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ στη ΒΟΥΛΗ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ KAI ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.