Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Προς Υπουργείο Υγείας

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 18/10/2024 Aρ. Πρωτ: 116

τηλ.2132054152  http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Email: sylogosdafni@gmail.com

 

Εξαιρετικά Επείγον:

Προς Υπουργείο Υγείας

           Γενική Διεύθυνση  Υπηρεσιών  Υγείας

           Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού Νομικών Προσώπων Τμήμα β

           E-mail: prosop_np_b@moh.gov.gr

 

Κοινοποίηση : 1)  Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας   E-mail:dipsy@moh.gov.gr

 

                           2) Γραφείο Υπουργού – Γραμματεία 

                              E-mail: minister@moh.gov.gr

 

Θέμα: Ερώτημα και αίτημα που αφορά στη μεταφορά προσωπικού στον ΕΟΠΑΕ ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ των θεραπευτικών προγραμμάτων και τμημάτων του άρθρου 29 παρ. 1  γα, γβ, γγ βάσει του άρθρου 30 παρ. 2β του νόμου5129/2024.

Με βάση το άρθρο 30 παρ. 2 β του νόμου 5129/2024 αναφέρεται ότι δύναται η μεταφορά της θέσης προσωπικού ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ των θεραπευτικών μονάδων , τμημάτων και προγραμμάτων της παρ. 1 γα, γβ, γγ του άρθρου 29 του ιδίου νόμου, μετά από αίτηση του στον ΕΟΠΑΕ .

Η ερώτηση αφορά στο που θα μεταφερθεί το προσωπικό που δε θα αιτηθεί τη μεταφορά της θέσης του στον ΕΟΠΑΕ, διότι στον νόμο δε γίνεται καμία σχετική αναφορά.

Επίσης, προτείνεται να γίνει τροπολογία του νόμου με συμπλήρωση στο άρθρο 30 παρ. 2 α που θα αναφέρει: «ότι όσοι από το προσωπικό ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ δεν αιτηθούν τη μεταφορά της θέσης τους στον ΕΟΠΑΕ αυτοδικαίως μεταφέρεται η θέση τους, ο κλάδος, η ειδικότητά τους, η ίδια σχέση εργασίας τους,  στις οικείες ΔΥΠΕ  με διαπιστωτικές πράξεις από ΔΥΠΕ».

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το άρθρο 7 παρ. 1 α του ιδίου νόμου 5129/2024 εξαιρεί τη μεταφορά της θέσης του εν λόγω προσωπικού, ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ των θεραπευτικών μονάδων, τμημάτων και προγραμμάτων του ΨΝΑ, από τις οικείες ΔΥΠΕ.

Παρακαλούμε όπως λάβουμε άμεση απάντηση, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον  λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ή μη αιτήσεων μεταφοράς θέσης στον ΕΟΠΑΕ την 1/11/2024, στην οποία θα πρέπει να προβεί το εν λόγω προσωπικό.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.