Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/10/2024

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 14/10/2024 Aρ. Πρωτ: 114

τηλ.2132054152  http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

ΩΣ ΕΔΩ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του ΨΝΑ, φορέων και σωματείων, που στήριξαν με την παρουσία τους την απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 10/10/2024, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΨΝΑ να μην ακουστεί η φωνή των υγειονομικών, των ασθενών, των θεραπευόμενων και των οικογενειών τους, βγάζοντας την απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική!

Το μήνυμα το πήραν για τα καλά, γι’ αυτό «σκυλιάζει» ο Υπουργός Εμπορίας της Υγείας να παρουσιάζει το άσπρο – μαύρο σε κάθε του εμφάνιση. Ξαφνικά εξαφάνισε υγειονομικούς απεργούς, εξαφάνισε αυτούς που θέλει να αποκαλεί «συμμορία της μιζέριας», εξαφάνισε τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, εξαφάνισε τους ασθενείς από τα ΤΕΠ και ως δια μαγείας εμφάνισε 600 επιπλέον εργαζόμενους για το ΨΝΑ, την ώρα που μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάνω από το 50% σε έλλειψη, βάσει του πανάρχαιου οργανισμού του ΨΝΑ.

Καλούμε μαζικά τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στην Πανυγειονομική απεργία 17/10 ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας που ορθώνει εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών μας!

Δε θα συμβιβαστούμε με τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας!

Εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των απαρχαιωμένων υποδομών οι συνθήκες είναι επισφαλείς και αναξιοπρεπείς, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους. Μια σειρά από υπηρεσίες απαραίτητες για τη θεραπευτική διαδικασία, συνεχώς υποβαθμίζονται, ενώ τραγικές είναι και οι συνθήκες ανοιχτής εφημέρευσης του νοσοκομείου, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των δημόσιων ψυχιατρικών κλινικών σε όλη τη χώρα και της σχεδόν παντελούς έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται στα αστυνομικά τμήματα, να μην φροντίζονται στην οξέα φάση και με ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, της ΥΠΕ και της Διοίκησης του νοσοκομείου οι υγειονομικοί και ασθενείς να τίθενται σε κίνδυνο, βάζοντας κι άλλα ράντζα (υπερβαίνοντας τον αριθμό των 31 κλινών, που με αγώνες οι εργαζόμενοι κατέκτησαν). Αριθμό που είναι ήδη αυξημένος από τις κανονικές κλίνες (25 + 6 ράντζα σε καθεμία από τις 9 κλινικές του ΨΝΑ). Αυτό σημαίνει για αυτούς ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ και ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, δηλαδή ΑΠΟΘΗΚΗ - ΑΣΥΛΟ!

Απαιτούμε η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω  - να μην εφαρμόσει το νόμο για τη δήθεν ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Αντιθέτως να ενισχύσει εδώ και τώρα τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και να δημιουργηθούν νέες προκειμένου να καλύψουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του λαού.

Τέρμα στα ψέματα της κυβέρνησης και του υπουργείου εμπορίας της υγείας!

Την ώρα που για την υγεία του λαού “δεν υπάρχει ευρώ”, το χρήμα ρέει άφθονο για τη στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ που σπέρνουν το θάνατο. Μόνο για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, 2.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, δίνεται μισό εκατομμύριο τη μέρα, 3 δις το χρόνο! Αλλά και για την ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων στην υγεία (στους οποίους δεν αρκούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετήσιος τζίρος!) με ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ενώ οι ασθενείς, δηλαδή ο λαός, πληρώνουν 5,9 δις ευρώ από την τσέπη τους για την υγεία τους και οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων φτάνουν έως και το 480 %.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες ώστε ο λαός μας να απολαμβάνει ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ψυχικής υγείας.

Απαιτούμε: 

ü  Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

ü  Όχι στην κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Να συνεχίσει η λειτουργία του ως Νοσοκομείο στο ΕΣΥ.

ü  Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω! Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας. Να συνεχίσει και να ενισχυθεί η λειτουργία των προγραμμάτων στα τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τις διατροφικές διαταραχές.

ü  Τα Κ.Ψ.Υ. να ενισχυθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα.

ü  Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

ü  Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Να μην τολμήσουν να φέρουν τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών.

ü  Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο. Να περάσει άμεσα η τροπολογία που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ/ΙΔΟΧ των προγραμμάτων απεξάρτησης στα Νοσοκομεία.

ü  Ενίσχυση εδώ και τώρα των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Δεν θα ανεχτούμε να ζουν οι ασθενείς μας και οι θεραπευόμενοι μας σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

ü  Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).

 

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/10 ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8.30 ΠΜ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.