Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Παρασκευή 8/12/2023, ώρα 12 μ. νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι 4/12/2023  Aρ.  Πρωτ:   228

τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

Παρασκευή 8/12/2023, ώρα 12 μ. νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων, στην αίθουσα πολλαπλών, για να καθορίσουμε τα νέα βήματα στην πάλη μας, υπερασπιζόμενοι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, το δημόσιο χαρακτήρα στη ψυχική υγεία και τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης στο 18ΑΝΩ

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του, στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ και του υφυπουργού κ. Βαρτζόπουλου, που έρχεται να διαλύσει πλήρως την ήδη υποβαθμισμένη δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση. Σχεδιασμός που εκπορεύεται από τις οδηγίες διαχρονικά της Ε.Ε στο όνομα πάντα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της «πολυπόθητης» αποασυλοποίησης, με τον λεγόμενο μετασχηματισμό των τριών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Στρατηγική πολιτική που είναι κομμάτι της πλήρης  εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης συνολικά του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Εξάλλου το ξήλωμα της πρόληψης στην πρωτοβάθμια υγεία και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας έχει ιστορία και την υπογραφή όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με κύριο στόχο την παράδοση όλο και μεγαλύτερου μέρους των αναγκών των ψυχικά ασθενών στην επιχειρηματική δράση, είτε απευθείας από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του χώρου είτε από τις ΜΚΟ που ξεκοκαλίζουν προγράμματα. Συγκεκριμένα φέρνουν το Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.), όπου  θα εντάσσονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που έχουν απομείνει στη ψυχική υγεία ως αποκεντρωμένες μονάδες στις περιφέρειες - καταργώντας οργανισμούς - με τις αντίστοιχες Ιδιωτικές κλινικές, τις Α.Μ.ΚΕ και ΜΚΟ που ήδη λειτουργούν στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Στο χώρο της απεξάρτησης μιλάνε ξεκάθαρα για ένα ΝΠΙΔ – Ενιαίο Φορέα τον «Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων», στον οποίο εντάσσονται οι μέχρι σήμερα, εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ – 18ΑΝΩ), που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με στροφή θεραπευτικά στη «μείωση της βλάβης» και την ενίσχυση των υποκατάστατων, που αποτελεί την κυρίαρχη επιστημονική θεώρηση των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τις εξαρτήσεις και στηρίζεται στο ιατροκεντρικό μοντέλο του λειτουργικού χρήστη, θέτοντας παράλληλα νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων στη λειτουργία του. Με λίγα λόγια  στο ζύγι «κόστους-οφέλους» μπαίνει από τη μία η ανθρώπινη ζωή και από την άλλη τα υπερκέρδη από τις πωλήσεις στο εμπόριο των ναρκωτικών.

Να μη δεχτούμε την επίθεση στην δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση και να σταθούμε όρθιοι στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε,  υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα στη ψυχική υγεία και τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης  και το σύνολο της Δημόσιας υγείας.

Η κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής δεν θα περάσει.

Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω. Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας.

Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.