Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/5/2023 και ώρα 10:30 π.μ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι    Ημερομηνία 15/5/2023  http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com       Αρ.Πρωτ.178

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/5/2023 και ώρα  10:30 π.μ  ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες/οι

Μετά την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων την Πέμπτη 11/5/2023, αποφασίστηκε η συμμετοχή σε κινητοποίηση την Πέμπτη 18/5/2023 και ώρα  10:30 π.μ στην πύλη του Νοσοκομείου – ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου – με τα εξής ζητήματα:

1ον Αίτημα για απόφαση αποστολής εγγράφου από το Δ.Σ του Νοσοκομείου , όπου θα ζητά ένσταση- τροποποίηση στην επιτροπή μεταρρύθμισης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για να το λαμβάνουν Ο Λ Ε Σ οι ειδικότητες των εργαζομένων, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, χωρίς διαχωρισμούς, κατηγορίες και διακρίσεις θεραπευτικού πλαισίου και επιπλέον παίρνοντας υπόψη:

·         α) Το έγγραφο των Τμημάτων Απεξάρτησης των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας των Εγκεκριμένων εκ του Νόμου 4139/2013 Οργανισμών Θεραπείας,

·         β) Το Υπόμνημα της Προϊσταμένης Παραϊατρικών Επαγγελμάτων του ΨΝΑ κας Γιαννούλη Βασιλικής, με περιεχόμενο την πρόσφατη ΚΥΑ για τις κατηγορίες του Ανθυγιεινού Επαγγέλματος, τον υποβιβασμό της κατηγορίας ανθυγιεινότητας και τον απαράδεκτο διαχωρισμό των εργαζόμενων στην Ιατρική Απεικόνιση και Θεραπεία.

·         γ) Το Υπόμνημα της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Παραϊατρικών Επαγγελμάτων κας Νίκης Μουστάκα, με Θέμα, την Ουσιαστική Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων και Παρασκευαστές και την άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

·         δ) Το έγγραφο των συναδέλφων ψυχολόγων του Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ) με θέμα:Σχετικά με τη νέα ρύθμιση και τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπ. Υγείας.

·         ε) Το έγγραφο της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΨΝΑ κας Κονδυλιά Γεωργίας, σχετικά με την συμπερίληψη των Κοινωνικών Λειτουργών του ΨΝΑ «Δαφνί» στην προτεινόμενη ΚΥΑ (με βάση το ΠΔ 85/2022 – 232 Α΄), περί καθορισμού επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του Ν. 4354/2015 (Α΄176).

·         ζ) Την επιστολή της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος Ε.Δ.Δ.Ε.), όπου ανήκουν οι συνάδελφοι και εργαζόμενοι στο γραφείο διατροφής, προς τους αρμόδιους υπουργούς για την έκδοση της ΚΥΑ με Θέμα: «ΚΥΑ για επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»

 

2ον Να σταματήσει ο προεκλογικός εμπαιγμός των προσλήψεων και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, καθώς λειτουργούμε κάτω από τα πραγματικά όρια ασφάλειας και λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά και την αναγκαιότητα της μονιμοποίησης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  υπαλλήλων.

3ον Να τεθεί προς το Υπουργείο και τη 2η ΥΠΕ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου άμεσα έγγραφο για ανεύρεση νέων διαμερισμάτων/κτιρίων για τις περισσότερες δομές, αφού τα συμβόλαια μίσθωσης έχουν λήξει προπολλού από το 2015 και ενώ έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποβαίνουν άκαρποι. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ενέργειες από τη μεριά των ιδιοκτητών που ήδη γίνονται και μπορούν να οδηγήσουν σε εξώσεις των ενοίκων.

4ον Να αρθεί ΑΜΕΣΑ το μέτρο για τους ανεμβολίαστους και μερικώς εμβολιασμένους υγειονομικούς που  συνεχίζουν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία rapid test και μάλιστα με δικά τους έξοδα, καθώς ο ίδιος ο Π.Ο.Υ «ήρε το ύψιστο επίπεδο υγειονομικού συναγερμού».

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.