Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Προκλητική η στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι, 17/3/2023 ΑΠ: 161

τηλ.2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com 

 

Προκλητική η στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου

Την ώρα που με ευθύνη της διοίκησης μοιράζονται  ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων σε ιδιώτες - εργολάβους και γίνονται «φέιγ βολάν» λίστες με προσωπικά δεδομένα συναδέλφων μας, στιγματίζοντάς τους, την ίδια ώρα η ίδια Διοίκηση αρνείται να παραχωρήσει στο σωματείο αποδεικτικά στοιχεία,  απαραίτητα για την πιστοποίηση των λόγων μας σε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από 14.11.2021 και αφορά την νόθευση και ετεροχρονισμένη παραποίηση δεδουλευμένων προγραμμάτων εργασίας, επικαλούμενη την διασφάλιση των «προσωπικών δεδομένων των Εργαζομένων». Επισημαίνουμε ότι δεδομένης της άρνησης χορήγησης των εγγράφων από μέρους της Διοίκησης, απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία με την με αρ.  30065/14.06.2022 Εισαγγελική Παραγγελία της ικανοποίησε το αίτημά μας, διατάσσοντας τη χορήγησή τους. Η Διοίκηση, ενεργώντας προκλητικά, αρνήθηκε να συμμορφωθεί ακόμη και με το περιεχόμενο της Εισαγγελικής Παραγγελίας.  Για τον λόγο αυτό επιδόθηκε εξώδικο στις 7.11.2022 χωρίς καμία απόκριση  και  κατατέθηκε νέα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Διοικήτριας του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η Διοίκηση αρνήθηκε για τον ίδιο πάντα λόγο - «της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων» - να γνωστοποιήσει στο Σωματείο μας την κατάσταση με την οποία έγινε η μοριοδότηση επιλογής Προϊσταμένων ενώ υπάρχουν αρκετές δικλίδες ασφαλείας και προστασίας αυτών.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας, σχετικά με την έκβαση της με αρ. πρωτ. Γ/ΕΙΣ/2640/19-04-2021 καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών έναντι i. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ii. της εταιρείας PRO.EX. O.E. - Γ. ΨΑΘΑΣ - Κ. ΧΡΥΣΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. και iii. του ιατρού Κων/νο Ξυνογαλά «για παράνομη επεξεργασία και χρησιμοποίηση ευαίσθητων στοιχείων προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων μελών του Συλλόγου» ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.  Η απόφαση της Αρχής μας δικαίωσε. Αποφάνθηκε ότι παραβιάστηκε το κανονιστικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, επιβάλλοντας την ποινή του διοικητικού προστίμου στους καταγγελλόμενους. Συγκεκριμένα, επέβαλε στο Νοσοκομείο το διοικητικό χρηματικό πρόστιμο ύψους οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ, στην εταιρεία PRO.EX. O.E. - Γ. ΨΑΘΑΣ - Κ. ΧΡΥΣΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. το διοικητικό χρηματικό πρόστιμο ύψους έξι χιλιάδων (6.000,00) ευρώ, ενώ στο ιατρό Κων/νο Ξυνογαλά επέβαλε το διοικητικό χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ.

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω σε κανένα από τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των μελών μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθεί ο Νομικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάζεται Σύλλογος και  ανέλαβε την υπόθεση του Ιατρού Εργασίας, να προσέλθει στο Νοσοκομείο μας ώστε να ενημερώσει τους συναδέλφους σχετικά με τις  επόμενες διεκδικήσεις. 

Ζητάμε από την διοίκηση να ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ με τη στάση της τους εργαζόμενους, για την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Να παραδώσει στο Σωματείο τα απαραίτητα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία, καθώς:

 1ον  κανένα από τα έγγραφα που ζητήσαμε δεν αφορά προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων μελών μας. Τα εν λόγω προγράμματα, άλλωστε, ήταν δημοσιευμένα και ορισμένοι φρόντισαν να τα νοθεύσουν και να τα παραποιήσουν.

2ον το σωματείο εργαζομένων δεν είναι ο οποιοσδήποτε τρίτος. Είναι η νόμιμα συστημένη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του ΨΝΑ, και ο καταστατικός του σκοπός είναι η διαφύλαξη και υπεράσπιση των εργασιακών των δικαιωμάτων των μελών του.

Τέλος ζητάμε  τον πίνακα μοριοδότησης και επιλογής Προϊσταμένων όπως αυτή διαμορφώθηκε το Νοέμβριο 2022 (αφού και ο ΑΣΕΠ αναρτά  ονόματα επιτυχόντων)  και την σχετική εισηγητική έκθεση της Δ/ντριας Ν.Υ.

 

 Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                                     Μπόσμη Χριστίνα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.