Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΨΝΑ)

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι, 7/12/2022 
τηλ.2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Email: sylogosdafni@gmail.com  Αρ.Πρωτ: 123

 

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Υγείας και υπεύθυνη για τα θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Ράπτη Ζωή

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας Υπουργείου Υγείας

ΠΡΟΣ: Διοικητή 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλό Χρήστο

ΠΡΟΣ : ΕΚΕΠΥ  - ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ : ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 2ης ΥΠΕ.

Η από 14/9/2022 απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού, να προσθέσει έκτακτη και εμβόλιμη εφημερία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής την 1/12/ 2022 και η στάση των αρμόδιων Διευθύνσεων του Νοσοκομείου να αποσιωπήσουν πρακτικά και ουσιαστικά αυτό το γεγονός, το οποίο ήρθε σε γνώση μας μόλις στις 29 Νοεμβρίου 2022, φανερώνει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, εν έτει 2022, επιβάλλεται να λειτουργεί με επιστημονικούς όρους, στοχεύοντας στην ορθή θεραπευτική προσέγγιση και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας στους ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως, το Νοσοκομείο, καλείται να εφημερεύσει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου,  την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα σε διάστημα 17 ημερών, εφημερεύει επτά (7) φορές!

Δηλώνουμε ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους «γραμμής παραγωγής φασόν» και «fast track» εξιτηρίων. Δεν υπάρχουν «μαγικοί» τρόποι άμεσης θεραπείας. Χρειάζεται ο απαραίτητος ΧΡΟΝΟΣ για την εξατομικευμένη προσέγγιση και θεραπεία των ασθενών.

Από την πλευρά του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ, έγινε άμεση και έγκαιρη παρέμβαση τόσο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στην Διοίκηση της 2Ης ΥΠΕ, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ενέχει η υπερεφημέρευση του νοσοκομείου, ειδικά σε συνθήκες αποδεδειγμένα τραγικής υποστελέχωσης.

Ζητήσαμε επίμονα, να αφαιρεθεί μία από τις τρέχουσες εφημερίες, με σκοπό να διευκολυνθεί η  εύρυθμη ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ λειτουργία του νοσοκομείου.

Μέχρι και τις 6/12, το μόνο που εισπράξαμε είναι εμπαιγμό και κοροϊδία απέναντι σε ασθενείς και προσωπικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΨΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10πμ, ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ  - ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ Σ.                                                                ΜΠΟΣΜΗ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.