Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α                  Χαϊδάρι 30/11/2022 http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com Αρ.Πρωτ.120

Σε μία περίοδο, που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών μας σε ενέργεια, καλούμαστε, όχι μόνο να παγώσουμε στο όνομα της "μείωσης της μη βασικής κατανάλωσης", αλλά να παγώσουν και οι ασθενείς του ΨΝΑ και των Δομών του, προκειμένου να εξασφαλιστεί «ενεργειακή επάρκεια - ανάπτυξη» - δηλαδή τα αμύθητα κέρδη - στους μεγαλοβιομηχάνους.

Οι αιτίες της εκτίναξης των τιμών Ενέργειας, βρίσκονται στη θωράκιση των μηχανισμών της "πράσινης μετάβασης" και της απελευθέρωσης που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, κλείνοντας λιγνιτικές μονάδες στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης». Οι επιχειρηματικοί όμιλοι,  τζογάρουν εκ του ασφαλούς στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας, ρίχνοντας στις πλάτες μας τα σπασμένα.

Εφαρμόζοντας την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική, η Διοίκηση του ΨΝΑ, μεταφέρει τη δική της ευθύνη στους Προϊστάμενους, τους Υπόλογους και Επιστημονικά Υπεύθυνους, ορίζοντας αυθαίρετα, χωρίς κανένα κριτήριο, «ενεργειακούς υπεύθυνους». Σκοπός τους, να δημιουργήσουν εξιλαστήρια θύματα, φορτώνοντας την ευθύνη του κράτους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου:

·        Να μη τολμήσει να θέσει ενεργειακό ωράριο στις κλινικές, στα γραφεία και στις εξωτερικές δομές του Νοσοκομείου.

·        Να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποσύρει την οποιαδήποτε ατομική ανάθεση ευθύνης, προς τους εργαζόμενους ( Προϊστάμενους –Υπόλογους - Επιστημονικά Υπεύθυνους ) οι οποίοι έχουν χάσει τον επιστημονικό τους ρόλο, καθώς κάθε φορά εντέλλονται να ασκούν καθήκοντα προσωπικού γενικών ή πολλαπλών καθηκόντων.

·        Να προχωρήσει άμεσα σε ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών καθώς πολλά κτίρια είναι παλαιά, κάποια δεν πληρούν τις σύγχρονες ενεργειακές προδιαγραφές και ¨μπάζουν¨ από παντού.

Κάνουμε ξεκάθαρο, πως η οποιαδήποτε προσπάθεια να θέσει ποινικές – πειθαρχικές ευθύνες προς τους εργαζόμενους συναδέλφους, θα μας βρει συνολικά απέναντί της.      Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων και δεν έχουμε πρόθεση να παγώσουμε εμείς και οι ασθενείς μας

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       H Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                Μπόσμη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.