Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α  Χαϊδάρι, 30/9/2022 Αρ. Πρωτ. 93 

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462                                                                                                      τηλ :21322054152
        http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

 

Να ανακληθούν οι απολύσεις των πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών (προέδρων) των δύο σωματείων  από την εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Αφού η εργοδοσία της Μαλαματίνας, δεν κατάφερε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο εργοστάσιο, με τις ευχές της Κυβέρνησης και των δικαστηρίων αλλα και τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ, που κάνουν «βάρδια» κυριολεκτικά μέσα στο εργοστάσιο, για να σώσουν τα κέρδη της εργοδοσίας ( αφού πρώτα διαγράφηκαν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ) και για να προωθήσουν την υλοποίηση του Νόμου Χατζηδάκη  «της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο», πήρε την απόφαση να προσθέσει στον κατάλογο των απολύσεων των 15 εργαζομένων άλλους δύο πρωτοπόρους συνδικαλιστές, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.    

Οι εκδικητικές απολύσεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών, του προέδρου του τοπικού Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γ. Φραγκίδη και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Ά. Μερκενίδη από την εργοδοσία της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», αποσκοπούν στην τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων, που πάνω απο 2 μήνες αγωνίζονται πολύμορφα για την ανάκληση των απολύσεων των 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης και τις απολύσεις είτε για να «σωθούν» είτε για να «αυγατίσουν» τα κέρδη των αφεντικών.

 Τα παράσιτα του συστήματος όμως, λογαριάζουν χωρίς τους εργαζόμενους και στις 9 Νοεμβρίου θα πάρουν την απάντηση απο το σύνολο της εργατικής τάξης, με προοπτική την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα Σωματεία Εργαζομένων να καταδικάσουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και να απαιτήσουν την ανάκληση όλων των απολύσεων.

Γνωρίζουμε ότι για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στον πραγματικό εχθρό, που είναι η εργοδοσία, το κράτος τους με τις εκάστοτε μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει, με στόχο πάντα τη  διεκδίκηση και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και των επιστημονικών επιτευγμάτων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       H Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                Μπόσμη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.