Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)

Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ. 213 2054152        http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

                                                                                               Χαϊδάρι,20/1/2022 Αρ. Πρωτ. 8


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ 

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο! Ο υπουργός υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική. 


    Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών μας αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά. 

    Είναι κυριολεκτικά μεγάλο το ΘΡΑΣΟΣ της κυβέρνησης να επικαλείται την επιδημία στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει τους υγειονομικούς για να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, ενώ εξακολουθεί να αρνείται να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών).

    Γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αναστολή της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης προστίθεται στη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου, με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, αναστολές εργασίας εργαζομένων, συμπτύξεις κλινών, περιορισμό των διενεργούμενων χειρουργείων και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα Παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και στις Παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων.

    Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας! Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και να διεκδικήσουμε:

    • Να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
    • Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με γενικούς γιατρούς, παιδιάτρους και επισκέπτες υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό
    • Να ενισχυθούν τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και οι Παιδιατρικές κλινικές των γενικών Νοσοκομείων με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

Καλαρίτης Σταύρος                                                           Δημουλάς Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.