Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΨΝΑ

 

ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων& Ε.Ε. και Αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ

 

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Μας γνωρίζεις τόσα χρόνια από την συνεπή και ακούραστη παρουσία μας στο Δ.Σ. του Σωματείου μας. Σε αυτά τα δύο χρόνια οι εργαζόμενοι, ζούμε μια καθημερινότητα διαφορετική τόσο στην εργασιακή όσο και στην προσωπική μας ζωή. Η πανδημία δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη ζωή για την εργατική, λαϊκή οικογένεια,  αξιοποιήθηκε ως εργαλείο για επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποδείξαμε όμως έμπρακτα και δε μείναμε απλά στα λόγια ότι η επίθεση που γίνεται απέναντι στα δικαιώματά μας αντιμετωπίζεται με συλλογικό, ακούραστο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σε μεγάλα και μικρά προβλήματα ήμασταν εκεί όταν:

·        Πριν το ξέσπασμα της Πανδημίας παλεύαμε αδιάκοπα για τις τραγικές και διαχρονικές ελλείψεις του Δημόσιου συστήματος υγείας. Η συνεχής υποχρηματοδότηση, οι ελλιπείς υποδομές, οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οι αλλεπάλληλες μετακινήσεις, η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων συναδέλφων, η εργασία χωρίς ΒΑΕ, χωρίς το μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας, η εργασία με ωράρια λάστιχο, χωρίς την αναγκαία ανάπαυση, η επικίνδυνη εργασία αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια όλων μας, η εκπλήρωση της ανάγκης μας για παροχή υπηρεσιών υγείας αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού ποιοτικού επιπέδου για όλο το λαό ήταν μέτωπα που καθημερινά δίναμε την μάχη, για να κερδίζει      δικαιώματα ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο, για να κερδίζει ο ασθενής την περίθαλψη που έχει ανάγκη.

·        Με όλες μας τις δυνάμεις ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΗΚΑΜΕ  με τα σχέδια της κυβέρνησης, της Ν.Δ. αλλά  και του έργου της προηγούμενης, του ΣΥΡΙΖΑ, που κοινό στόχο έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

·        Η πάλη μας ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως στους τομείς της καθαριότητας και της φύλαξης, τώρα αλλά και των πρώτων ΣΔΙΤ τότε, δε σταμάτησε ποτέ και θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, κάτι που δεν διαπραγματευτήκαμε όταν μπήκαμε μπροστά στην επίθεση του εργολάβου και τις πειθαρχικές ποινές που επέβαλλε και προέβλεπαν την απόλυση,  μέσω της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

·        ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ  με την πάλη μας ότι το κράτος αποσύρεται σταδιακά από το ΄΄κόστος΄΄ που λέγεται Δημόσια Υγεία, για να εξοικονομεί χρήμα για άλλους (τράπεζες, βιομηχανίες, εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία τον τουρισμό κοκ),  ενώ το Δημόσιο  Νοσοκομείο πρέπει να βρει τα δικά του έσοδα πουλώντας υπηρεσίες Υγείας ή αναζητώντας «ευεργέτες»-μεγιστάνες. Κάναμε κυρίαρχο ότι το «νέο ΕΣΥ» που ευαγγελίζεται Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξυπηρετεί τον ιδιώτη και τις ΜΚΟ στην ψυχική υγεία.

·        Από την αρχή της πανδημίας  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ κάθε μορφή πάλης για να προστατευτεί η υγεία του εργαζόμενου και των ασθενών! ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ μαζί με όλους τους συναδέλφους ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, μέρες δράσης, στάσεις εργασίας, απεργίες, στηρίξαμε την δημιουργία Σωματειακών Επιτροπών Νοσηλευτών και Ψυχολόγων και πρωτοστατήσαμε  με μέρες κοινής δράσης για την κοινή πάλη των σωματείων στην Αττική.

·        ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΛΗ & ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ σε πολλές περιπτώσεις μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα ασφαλείας από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Θέσαμε ως προτεραιότητα, την ασφάλεια ασθενών στα νεοεισερχόμενα τμήματα παρά την αύξηση στις νέες εισαγωγές, που προκλήθηκαν και από την αύξηση των εφημεριών, λόγω έλλειψης προσωπικού στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία. Οι συνάδελφοί μας από το εφημερείο έως τις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης δουλεύουμε ακούραστα για τη λειτουργία αυτού του Νοσοκομείου, παρά τις τραγικές ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων σε κάθε βάρδια.

·        ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ότι  Κυβέρνηση και Ε.Ε. αξιοποίησαν ακόμα και το εμβόλιο, το φόβο και την ανασφάλεια του εργαζόμενου και το χρησιμοποιήσαν για το ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων – πειθαρχικών απολύσεων, διχασμού των εργαζομένων, για να εφαρμόσουν τις ΣΔΙΤ που όπως φαίνεται ήταν έτοιμοι από καιρό. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης ως την αιτία της διασποράς, καλλιεργείται μόνιμα και κατά την περίοδο του 4ου κύματος της πανδημίας. Αξιοποίησαν αναστολές και απολύσεις, διατήρησαν το τραγικά υποστελεχωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και την ανύπαρκτη ΠΦΥ. Έκλεισαν και κλείνουν τα μάτια στο συνωστισμό στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστή στην Ε.Ε. επιβάλει το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι εφάρμοσε την αξιοποίηση εργολάβων και προσωπικού από “εξωτερικές πηγές” -outsourcing, δηλαδή ιδιώτες (εργολάβοι και εξωτερικές αναθέσεις) στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Είμαστε ΥΠΕΡ του καθολικά, δωρεάν εμβολιασμού, είμαστε όμως ΚΑΤΑ των απολύσεων!

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

 

·         Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» είναι η εξαγγελία όχι μόνο για την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων νοσοκομείων και των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) – με βάση και το νόμο 4414/2016, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –αλλά και για την επέκταση της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες». Αυτά, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. – που συστάθηκε το 2020 για να συμβάλει στην «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων» - και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε η ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (μετεξέλιξη της ΕΣΑΝ Α.Ε.) στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

·         Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση σχεδιάζει την ενίσχυση των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης επικουρικών και ΟΑΕΔιτών που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

·         Αντί για τη στελέχωση και βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων, σχεδιάζουν, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (π.χ. το νόμο 4413/2016 του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των ΣΔΙΤ στην Υγεία), νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

·         Αντί για την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και την  ένταξη τους σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση τους εξασφάλισε νέα κέρδη, μέσω της κερδοσκοπίας στα τεστ για SARS-CoV-2. και της χρυσοπληρωμένης «ενοικίασης» κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας.

·         Ο Νόμος-έκτρωμα του Χατζηδάκη φέρνει τις ανατροπές του αιώνα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων! Θέλουν ο εργαζόμενος να βρίσκεται σε καθεστώς διαρκών πιέσεων και εκβιασμών, εγκλωβισμένος στην ατομική διαπραγμάτευση με τα αφεντικά προκειμένου να αποδεχτεί όλες τις σύγχρονες μορφές και τους μηχανισμούς εκμετάλλευσης, χωρίς κανένα τυπικό δικαίωμα!

Στο Ψ.Ν.Α.:

·         Στο 60% κενών οργανικών θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων προστέθηκαν οι αναστολές εργασίας πάνω από 100 συναδέλφων, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν δεκάδες συμβασιούχοι, που λήγουν οι συμβάσεις τους επόμενους μήνες και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες λειτουργίας κλινικών και δομών του νοσοκομείου. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΨΝΑ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ (;;;;)  ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ( ίσως το πιο γρήγορο ανέκδοτο ). Να γνωρίζουν καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουμε σε ευχολόγια, ούτε από ταξίματα περιμένουμε, γιατί μόνο με το συλλογικό αγώνα όλου του προσωπικού έχουμε κατακτήσεις , όπως έγινε και παλαιότερα με τους συναδέλφους που έγιναν αορίστου χρόνου.

·         Επιβάλλονται εξοντωτικές συνθήκες και όγκος εργασίας σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, μονοβάρδιες, μετακινήσεις, παραιτήσεις ιατρών, αλλαγές διευθυντών από κλινική σε κλινική, υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και στέρηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων όπως αυτό της Κανονικής Άδειας. Σε αυτή την κατάσταση έπαιξε ρόλο και η διεύθυνση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας και οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ και της ΠΑΣΥΝΟ. Που είναι αλήθεια  η ΕΝΕ όλα αυτά τα χρόνια που επαγγελματικές συνθήκες χειροτερεύουν και τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται;; Αντί να είναι πλάι στους νοσηλευτές, πανηγυρίζει στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας για την αγαστή συνεργασία τους, απέναντι τελικά στο νοσηλευτή!

·         Επιβλήθηκε επικίνδυνη συρρίκνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας τόσο για το επίπεδο λειτουργίας και συντήρησης των υποδομών του νοσοκομείου όσο και για νέα εισχώρηση ιδιωτών. Αντίστοιχα η φύλαξη γίνεται φιλέτο στις ορέξεις εταιριών φύλαξης.

·         Μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης  από την Διοίκηση και θα εξελιχθεί πιθανά το επόμενο διάστημα  ακόμα και η ενοικίαση εργαζομένων σε υποστηρικτικές Υπηρεσίες.

 

 

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Αξιοποίησε την πείρα σου μέχρι τώρα, σκέψου πως θα ήταν τα πράγματα εάν δεν υπήρχε η δράση της Α.Σ.Υ. στο νοσοκομείο  ώστε ΜΑΖΙ με εσένα να πάει ενάντια στην αντεργατική και αυταρχική τους πολιτική!

Σκέψου πως θα ήταν εάν δεν σε ενημέρωνε ολόπλευρα, εάν δε σε καλούσε σε Γ.Σ, εάν δεν παρέμβαινε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για να διεκδικήσεις το δίκιο σου χωρίς παζάρια.


Σκέψου το ρόλο των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ του σωματείου!

 

Η ΔΑΚΕ έλαμψε διά της απουσίας της  στις μαζικές διαδικασίες που ανέπτυξε το σωματείο. Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη στο Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων να ενημερώσουν, να κινητοποιηθούν για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Ο ρόλος τους έμεινε στο να είναι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και η δραστηριότητά τους αρχίζει και τελειώνει στη σύνταξη ψηφοδελτίων και στα «κουκιά» που θέλουν να λάβουν. Μέσω της κυβερνητικής εξουσίας και της Διοίκησης, τάζουν - εκβιάζουν και απαιτούν το ψηφοδέλτιό τους που ήταν ανύπαρκτο στους αγώνες, να διευρυνθεί για να εξυπηρετήσει αποφάσεις Διοικήσεων, Υπουργείων και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Είτε ενεργητικά με τη στάση τους είτε παθητικά με την αδιαφορία που προωθούσαν, στάθηκαν εμπόδιο στην παραπέρα ανάπτυξη των δυνάμεων και των δράσεων του Σωματείου. Στην καλύτερη περίπτωση, απλά έρχονταν ως καλεσμένοι σε καμία Γ.Σ. ή κινητοποίηση. Η αντίληψη του κυβερνητικού συνδικαλισμού πάει χέρι-χέρι με την απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών με την αποδυνάμωση του μοναδικού όπλου του εργαζόμενου στην κατά μέτωπο επίθεση Κυβέρνησης και Επιχειρηματικών ομίλων !

 

Η ΡΙΖΑΨΥ όπου αποτελεί και την πλειοψηφία του σωματείου, απλά διαλύθηκε. Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα τους συνάδελφους της ΡΙΖΑΨΥ, ότι το δήθεν υπερκομματικό για το καλό των εργαζομένων όταν αυτό δε γίνεται ξεκάθαρο σε σύγκρουση με ταξικό προσανατολισμό, θα οδηγήσει συνολικά τις σωματειακές διαδικασίες στον εκφυλισμό και στη διάλυση. Ωστόσο η επιμονή μελών της ακολουθεί την ίδια γραμμή και σε επικίνδυνα μονοπάτια. Χαρακτηριστικά η στάση της αυταπάτης σε ΔΣ του συλλόγου, πως η < δήθεν τυφλή δικαιοσύνη>, που είναι κομμάτι της εκάστοτε κυβέρνησης και της σαπίλας του συστήματος, θα αποτελέσει εργαλείο για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή, οδήγησε στη λογική να δίνουν λεφτά σε δικηγόρους οι συνάδελφοι χωρίς αποτέλεσμα. Συνολικά σήμερα, το ψηφοδέλτιο της πρώην ΡΙΖΑΨΥ, έχει ξεχωριστούς ρόλους, καθώς βλέπετε ενώ είχαν ξεκινήσει όλοι από το ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι βρίσκονται απομονωμένοι στο ρόλο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σκέφτονται πότε θα ξαναγίνουν κυβέρνηση, αλλά και σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ, φτιάχνοντας νέο σχήμα ( ΑΡΜΑ ),  άλλοι πάνε να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, γιατί πρέπει να σκεφτούν τη βολή τους και άλλοι θα πουν ότι είναι «ανεξάρτητοι και ενωτικοί» και πάλι θα κουβαλάμε το παραμύθι της δήθεν ενότητας των εργαζόμενων, χωρίς προσανατολισμό, που το έχουμε μάθει και είναι χιλιοπαιγμένο. Ένα είναι το σίγουρο, όταν κοσκινίζεις το αλεύρι ξανά και ξανά ! Η προσπάθειά να μην ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις της Α.Σ.Υ, που και σε αυτή τη θητεία του σωματείου μιλήσαμε με ανοιχτά και καθαρά χαρτιά και προτείναμε το δρόμο της ενότητας στον προσανατολισμό της ρήξης, της σύγκρουσης και της ανατροπής απέναντι στην πολιτική της κάθε Κυβέρνησης και του μηχανισμού της κάθε Διοίκησης.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αξιοποίησε την κατάσταση ομηρίας των επικουρικών και συμβασιούχων μόνο για επικοινωνιακές φιέστες στα κανάλια την ίδια στιγμή που αρνείται ακόμα να εγγραφούν στα σωματεία. Κράτησε τους εργαζόμενους διασπασμένους, με τους εκπροσώπους τους σε όσα νοσοκομεία ελέγχουν τα σωματεία, να αρνούνται μέχρι και σήμερα να τους εγγράψουν ισότιμα. Σε αντίθετη ρότα, τα σωματεία των νοσοκομείων που στο τιμόνι τους βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις, όλοι οι εργαζόμενοι είναι μέλη των σωματείων, έχουν οργανώσει την πάλη τους μέσα από τις σωματειακές επιτροπές συμβασιούχων και έχουν δώσει πολλές κοινές μάχες για το κοινό μας δίκιο και την μονιμοποίησή τους.

 

Να τονίσουμε ότι μέσα από συνελεύσεις και αγώνες καταφέραμε με υπογραφές που μαζέψαμε σαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να γίνουν δεκτοί επικουρικοί, ΟΑΕΔιτες, ειδικευόμενοι, με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, ως μέλη του σωματείου μας. Να είστε σίγουροι ότι ο αγώνας για μονιμοποίηση δεν περνά μέσα από υποκλίσεις αλλά μέσα από σκληρό αγώνα που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα.


ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Όπως τίμια και με εργατικότητα στεκόμαστε στη δουλειά, έτσι θα σταθούμε και στην προσπάθεια να γίνει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ εργαλείο πάλης  για το συμφέρον του κάθε εργαζόμενου!

Θέλουμε σωματεία μαζικά, που θα έχουν νίκες, όπως της E-FOOD και της COSCO.

Τα βρώμικα παζάρια και οι πισώπλατες μαχαιριές δε μας ταιριάζουν!

 

Με καθαρό πρόσωπο και όποιες αδυναμίες έχουμε, στεκόμαστε μπροστά σου συναδέλφισσα-συνάδελφε,

και ζητάμε ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ:

 

·         Όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. 

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Προσλήψεις  μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, ιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

·         Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

·         Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή. Να καταργηθεί ο τιμωριτικός - διχαστικός νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης» για την επιδημία.

·         6ωρο, 5θήμερο 30ωρο και έως μια νυκτερινή βάρδια την εβδομάδα. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση των διπλοβαρδιών και των ελαστικών ωραρίων.

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας με επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας.

·         Απαγόρευση της νυκτερινής εργασίας στις έγκυες και στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας. Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών, να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο, μέχρι τα παιδιά να γίνουν 15 ετών.

·         ΌXI στις ΣΔΙΤ, στις καταργήσεις νοσοκομείων και στη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

·         Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό.  Να καταργηθεί κάθε μορφή ανοιχτής ή συγκαλυμμένης επιχειρηματικής δράσης μέσω ιδιωτών, «κοινωνικών συνεταιρισμών» και ΜΚΟ.

·         Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.

 

Ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας, ακόμα και αν έχεις απογοητευτεί από τα  αδιέξοδα που καθημερινά δημιουργεί η άδικη πολιτική των λίγων, το σωματείο με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική  Κυβέρνησης και Ε.Ε.,  θα είναι όπλο στα χέρια σου, για να προστατέψεις τα δικαιώματά σου, να πάρεις πίσω εκείνα που έκλεψαν,  η δυσαρέσκειά σου να μπορέσει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα για ζωή και εργασία με σύγχρονα δικαιώματα!

Οι εκλογές για εκπροσώπους εργαζομένων στο Σωματείο και αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ είναι ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, για να μπορούμε να θέσουμε τους δικούς μας όρους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες από καλύτερες θέσεις!

 

Πάρε κι εσύ θέση! Μπες στον Αγώνα!

Στήριξε με τη συμμετοχή σου στους καθημερινούς αγώνες

την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.