Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17.9.2021

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com   

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Στις 17-19 Σεπτέμβρη 2021 συνεδριάζει στην Αθήνα η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, η ανώτατη στρατιωτική αρχή της συμμαχίας, με στόχο να υποβάλλει στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ομόφωνες στρατιωτικές εισηγήσεις αντιμετώπισης των προκλήσεων της παγκόσμιας ασφάλειας και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα υλοποίησης του «ΝΑΤΟ 2030», της δράσης του δηλαδή για την επόμενη δεκαετία στην αντιπαράθεσή του με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων ενέργειας και αγορών.

Σε αυτό το πλαίσιο προωθείται κι ο στρατηγικός διάλογος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις ΗΠΑ, με την πενταετή ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας, την άμεση εγκατάσταση νέων βάσεων δίπλα στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη, την αποστολή ελληνικών « patriot» και στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία, ενάντια στο Ιράν, και στη περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική. Με την ακόμα μεγαλυτερη εμπλοκή της στους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς, η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο και συγχρόνως σε στόχο αντιποίνων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει τις επικίνδυνες πολιτικές που τον ρίχνουν μαζί με άλλους λαούς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον βάζουν σε μεγάλους κινδύνους. Να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα ευρωατλαντικά κόμματα και τον εφησυχασμό που καλλιεργούν. Όλοι συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ την Παρασκευή 17/9 για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές  Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον «ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

 

Παρασκευή 17/9 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

 

Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.