Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Καμία αναστολή καθηκόντων – στέρηση μισθού – απόλυση στους συναδέλφους μας.Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη 10.8.2021 και ώρα 11: 30 π.μ μπροστά στον προαύλιο χώρο της Διοίκησης

                 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη 10.8.2021 και ώρα 11: 30 π.μ μπροστά στον προαύλιο χώρο της Διοίκησης

Καμία αναστολή καθηκόντων – στέρηση μισθού – απόλυση στους συναδέλφους μας.

Κάτω τα χέρια σας από τους εργαζόμενους υγειονομικούς κανείς δεν περισσεύει για τις ορέξεις σας

 

Η κυβέρνηση με την υπερψήφιση του νόμου 4820/2021 για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς ,στοχοποιεί  και  απειλεί με αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις τους ανεμβολίαστους συναδέλφους, παρουσιάζοντάς τους συλλήβδην ως αρνητές και αποθεώνοντας ακόμα μια φορά την ατομική ευθύνη.

Να θυμίσουμε ότι ως υγειονομικοί, 1 χρόνο πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας, παρά την έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την έλλειψη σύγχρονου βιοϊατρικού - τεχνολογικού εξοπλισμού και την ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας. Μπροστά στο άγνωστο και σε καθεστώς αναστολής αδειών όλοι οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία στελέχωσαν τις κλινικές και ΜΕΘ COVID καθώς και τις υπόλοιπες απαιτούμενες υπηρεσίες, με κύρια αιτήματα για προσλήψεις προσωπικού - κρεβάτια για τους ασθενείς  – μέτρα & μέσα προστασίας. Γιατροί που εργάζονταν υπό καθεστώς υπερεφημέρευσης κι εξαντλητικά ωράρια, νοσηλευτές στους οποίους έχει παγιωθεί η διπλοβάρδια και τα οφειλόμενα ρεπό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί, φύλακες, εργάτες και τεχνικοί αποδεκατισμένοι... Αυτές είναι οι δυνάμεις του ΕΣΥ που καλούνται ακόμη και σήμερα, να καλύψουν τις κλινικές (όλων των νοσημάτων), τις ΜΕΘ, τις γενικές εφημερίες των Νοσοκομείων, τα κέντρα εμβολιασμού και τα τμήματα covid.

Κι ενώ η κυβέρνηση υποσχέθηκε πολλά, ως απάντηση συντηρεί  τον συγχρωτισμό σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς, αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων υγείας χωρίς γιατρούς εργασίας, κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα καραντίνας στους υγειονομικούς (14 μέρες για το γενικό πληθυσμό, αρχικά 7 μέρες για τους υγειονομικούς που τώρα καταργήθηκε πια για εμβολιασμένους ή ασυμπτωματικούς ή νοσούντες το προηγούμενο 6μηνο, όπως καταργήθηκε και το εβδομαδιαίο τεστ!) και διατηρεί ( όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις )  την υποχρηματοδότηση τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αλλά και τις ελλείψεις  των αναγκαίων υποδομών και των σύγχρονων τεχνολογικών εξοπλισμών, τόσο των δημοσίων Νοσοκομείων, όσο και της πρωτοβάθμιας υγείας και των προνοιακών ιδρυμάτων.

Ξέχασε γρήγορα φαίνεται τα χειροκροτήματα από το πρώτο κύμα της πανδημίας στους υγειονομικούς και τον τελευταίο χρόνο κατασκευάζει  εχθρούς με ΜΑΤ, ΕΔΕ, ποινές και απολύσεις στο πρόσωπο των υγειονομικών , μόνο και μόνο να κρύψει τις εγκληματικές τις ευθύνες για την πανδημία, να «πρυτανεύσει» ο φόβος και να επιβάλει γρήγορα τα μέτρα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ στο χώρο της υγείας.

Ως μαχόμενοι υγειονομικοί ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την αναγκαιότητα του εμβολίου και ταχθήκαμε υπέρ του μαζικού - καθολικού εμβολιασμού, όταν όμως αποτελεί κριτήριο της επιστήμης προς όφελος της υγείας του λαού και όχι εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών κολοσσών για να αυγατίζουν τα αμύθητα κέρδη τους.

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στους υγειονομικούς ,  η αναγκαιότητα και η υποχρέωση του εμβολιασμού δεν μπορεί να ανάγεται μόνο σε ατομική ευθύνη, πρέπει να επικεντρώνεται στην  αποκλειστική ευθύνη που έχει το κράτος για την προστασία της υγείας του λαού και θα μπορούσε να εξετασθεί κάτω από ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις όπως:

 

  • Προσλήψεις γιατρών Εργασίας  για την επιστημονικά άρτια και οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων υγείας και πρόνοιας, ως προς την αποτελεσματικότητα, τις παρενέργειες και τις πιθανές επιπλοκές των εμβολίων, τον προληπτικό έλεγχο και τη μετεμβολιαστική παρακολούθηση καθώς και  απαιτούμενες  ειδικότητες Ιατρών π.χ καρδιολόγος, νευρολόγος, αλλεργιολόγος  κ.λ.π για τη λήψη των αναγκαίων επεμβατικών μέτρων προστασίας της υγείας των εμβολιασμένων.

 

  • Προληπτικός έλεγχος με βάση το ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς και αξιοποίηση όλων των εμβολίων, ώστε να επιλέγεται το καταλληλότερο σκεύασμα με βάση το προφίλ κάθε ασθενούς, αλλά και να εντοπίζονται τυχόν εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό.

 

  • Διαρκής επιστημονική παρακολούθηση και καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, ιδιαίτερα όσο κυκλοφορούν και νέες μεταλλάξεις.

 

  • Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωσή της με όλο το αναγκαίο προσωπικό-υποδομές εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσει την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στον πληθυσμό με ασφάλεια.

 

  • Να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια για την προστασία των ευπαθών ομάδων ( καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, εγκύους κ.λ.π ).

 

  • Να ενισχυθεί  ο επιστημονικός έλεγχος  με δείκτες αντισωμάτων σε όλους τους υγειονομικούς

 

Με όπλο την αλληλεγγύη - δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά & στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε στο σωματείο οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης και εξαναγκασμού απ’ όπου κι αν προέρχεται.

 

ü  Να μην κατατεθούν πιστοποιητικά στους προϊστάμενους & στη διοίκηση! Καμιά δουλειά δεν έχουν να ελέγχουν τη νόσηση και τον εμβολιασμό μας. Είναι ευθύνη, καθήκον και αρμοδιότητα αποκλειστικά των ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ü  Καλούμε και τους συναδέλφους προϊστάμενους να μην αποδεχτούν να γίνουν ο «ιμάντας» των προωθούμενων διώξεων.

ü  Το Σωματείο να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ακυρωθούν στην πράξη οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές κυβέρνησης και διοικήσεων.

ü  Κατάργηση όλων των διατάξεων, που με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό προβλέπουν ποινές, στέρηση μισθού και απολύσεις.

ü  Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.

ü  Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

ü  Εδώ & τώρα ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.