Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΜΑΗ

 


ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)                 ΜΑΗΣ 2021

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –

ΠΕΜΠΤΗ 11πμ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ -

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ-

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

1 Μάη 2021: 135 χρόνια μετά διεκδικούμε ξανά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: 8 Ώρες Δουλειά, και το δικαίωμα να ΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!! ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.

 

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

 

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης. 

 

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαϊου για τα εργασιακά αποκτά νόημα για όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, ώστε να διεκδικήσουμε ένα νέο ΕΣΥ, ριζικά διαφορετικό από το απαρχαιωμένο μοντέλο της Μάργκαρετ Θάτσερ που ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ -  ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ- ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ –  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  - ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

 

Απέναντι  στον Εργασιακό Αρμαγεδδών που με θρησκευτική ευλάβεια υλοποιεί πιστά  η Κυβέρνηση της Ν.Δ, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ:  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11:00πμ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ.

Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.

Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) –

ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.