Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΤΡΙΤΗ 1.6.2021 ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 10:30π.μ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ 8ΩΡΟ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΨΝΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Την Τρίτη 01/06/2021 και ώρα 10:30 πμ θα πραγματοποιηθεί  κλαδική συνέλευση του Νοσηλευτικού προσωπικού , με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων, για την κάλυψη μας, σε θέματα που μας εκθέτουν σε νομικές διαδικασίες με τη Δικαιοσύνη και τη δημιουργία σωματειακής επιτροπής από το νοσηλευτικό κλάδο.

Στις 12:00 μμ θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων ΨΝΑ, με αφορμή το νομοσχέδιο έκτρωμα που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση και έχει στόχο:

ü Την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και τη διάλυση του 8ωρου

ü Τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» (άρθρο 58) και τη καθιέρωση της 10ωρης – 12ωρης  εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

ü Την αύξηση του αριθμού των υπερωριών σε 150 ώρες ετησίως (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους) και μάλιστα με χαμηλότερη αμοιβή (άρθρο 57)

ü Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για δεκάδες κλάδους εργασίας (άρθρο 62)

ü  Το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και τη νομιμοποίηση της απεργοσπασίας μέσα από την «Ελάχιστη Εγγυημένη Υπηρεσία σε κλάδους κοινής ωφέλειας», δηλαδή παροχή του 1/3 των υπηρεσιών σε μέρα απεργίας, όπως και την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργιακής περιφρούρησης.

ü Το τσαλάκωμα στη δράση των σωματείων με «ηλεκτρονικές» συνελεύσεις και ψηφοφορίες που διευκολύνουν τους εκβιασμούς σε βάρος εργαζομένων.

 

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται  ενιαίος διεκδικητικός αγώνας, που θα έχει στο επίκεντρο την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων,  που έχουν  τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

 

Την  Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.