Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

"Κροκοδείλια δάκρυα" ...........Αλλη μία φορά αντιμέτωποι με επικίνδυνους σχεδιασμούς!

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΨΝΑ


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

Τι κι αν δάκρυσε ο Υπουργός Υγείας, τι κι αν επισκέφτηκε η Κα Ράπτη το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής για να «ευχαριστήσει» δήθεν για την συνεισφορά των εργαζομένων, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους! Μετά την μετατροπή των νοσοκομείων της χώρας σε νοσοκομεία μιας νόσου, γιατί δήθεν έτσι αποφεύγεται η διασπορά, έρχεται η απόφαση να μετατραπούν τα νοσοκομεία και σε εμβολιαστικά κέντρα – Κέντρα Υγείας. Φυσικά από αυτό δεν γινόταν να απουσιάζει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου με fast track διαδικασίες τα εξωτερικά ιατρεία (καρδιολογικό, χειρουργικό, γυναικολογικό και νευρολογικό) του Νοσοκομείου θα μετατραπούν σε εμβολιαστικό κέντρο.

 Μάλλον γι’ αυτό τον λόγο η Διοίκηση του Νοσοκομείου με τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών πέταξε εκτός τους εκπροσώπους των εργαζομένων από το ΔΣ του Νοσοκομείου! Για να μπορεί ανενόχλητη να παίρνει τέτοιου είδους επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις! 

Την ίδια ώρα που έχουν σταματήσει για το κοινό τα εξωτερικά ιατρεία λόγω αποφυγής διασποράς του Covid 19, που δεν γίνονται επισκεπτήρια για τον ίδιο λόγο, που το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μόνο για να στελεχώσει κάτι τέτοιο είναι ανεπαρκές: 2 παθολόγοι – 3 καρδιολόγοι – 1 χειρουργός. Προσοχή οι αριθμοί δεν είναι για το εμβολιαστικό κέντρο! Είναι για τις ανάγκες όλου το Νοσοκομείου και φυσικά και για την παθολογική κλινική που λειτουργεί και ως κλινική Covid 19, ανάλογα με τα κρούσματα που εμφανίζονται κάθε φορά, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, υπονομεύεται ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τον οποίο το υγειονομικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία όχι μόνο είμαστε υπέρμαχοι αλλά τον απαιτούμε εδώ και καιρό ζητώντας επάρκεια δόσεων και σωστό σχεδιασμό. Αντί να στελεχώσει την ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, προχωράει το περισπούδαστο εμβολιαστικό πλάνο με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα και υπερφορτωμένα νοσοκομεία και τεράστιο μπάχαλο στον σχεδιασμό. 

Με ποιο ακριβώς προσωπικό σκοπεύουν να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα που προβλέπεται να έχουν 12ώρη βάρδια; Με το εξουθενωμένο προσωπικό των νοσοκομείων; Με ατέλειωτες ώρες εντατικοποιημένης εργασίας για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, που διογκώνονται με τους χιλιάδες υγειονομικούς που νοσούν; Με το προσωπικό που έχει να ξεκουραστεί με άδεια εδώ και μήνες; Με τις εφημερίες του Νοσοκομείου να αυξάνονται για τους επόμενους μήνες και με όλο το προσωπικό μέχρι και το διοικητικό να κάνει διπλοβάρδιες; Με ποιους γιατρούς; Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα περιθάλπουν ασθενείς με Covid 19, ασθενείς με ψυχικές ασθένειες και ταυτόχρονα θα εμβολιάζουν υγιή πληθυσμό; Έγιναν άραγε οι απαραίτητες προσλήψεις για παράδειγμα επισκεπτών υγείας που αποτελούν βασική ειδικότητα για την εμβολιαστική διαδικασία;

Τι θα γίνει με τις συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού του υγιούς πληθυσμού με τους ασθενείς που θα προσέρχονται στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μέρες εφημερίας; Τώρα δεν υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς; Οι ψυχικά ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο δεν θα επισκέπτονται καν τα εξωτερικά ιατρεία για τυχόν εξετάσεις και ελέγχους όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα νοσηλείας; Πως εξασφαλίζεται η αναγκαία παρακολούθηση των εμβολιασθέντων για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο ψυχιατρικό που δεν υπάρχει καν αλλεργιολόγος και ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση;

Τι θα γίνει με την δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας; Ήδη δίνονται εντολές στα Κ.Υ τους επόμενους μήνες να ασχολούνται αποκλειστικά με τον εμβολιασμό και με τίποτα άλλο. Ποιος θα βλέπει τους ασθενείς για όλα τα άλλα χίλια μύρια προβλήματα της υγείας τους;

Βέβαια άλλες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που δεν έχει κάνει καν τα αυτονόητα από κοινού με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Προσλήψεις με το σταγονόμετρο, κενά στο προσωπικό σε κρίσιμες ειδικότητες, ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των ασθενών, εφησυχασμός ότι όλα βαίνουν καλώς, μείωση του κρατικού προϋπολογισμού – 572 εκατομμύρια λιγότερα για το 2021 – για την υγεία και την ΠΦΥ.

Εδώ και τώρα απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφασιστική ενίσχυση των ΚΥ, την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε επίπεδο Π.Φ.Υ. 

·         Μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και την περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.

·         Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και την αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

·         Καμία αύξηση των εφημεριών.

·         Ασθενοφόρο στο νοσοκομείο που να καλύπτει σε 24ωρη βάση το νοσοκομείο και τις ανάγκες που διαμορφώνονται σε επείγουσα διακομιδή ασθενή.

·         Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές.

Η προτεραιοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού να γίνει σύμφωνα με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια χωρίς να υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες. Να μην επαναληφθούν τα τραγελαφικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην έναρξη του εμβολιασμού.

 

 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.