Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. ΔΑΦΝΙ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX: 2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com

                                                                                     ΧΑΪΔΑΡΙ   16/11/2020

                                                                   Αρ.  πρωτ: 71

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. ΔΑΦΝΙ

 

Το τελευταίο διάστημα το ΨΝΑ – Δαφνί δέχεται αλλεπάλληλες Εφημερίες κατ’ εντολή της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου, καλύπτοντας   αδυναμίες όμορων Ψυχιατρικών Κλινικών των Γενικών Νοσοκομείων και την απαίτηση κάποιων Διευθυντών Ψυχιατρικών κλινικών Γενικών Νοσοκομείων να τεθούν εκτός εφημεριακού συστήματος,  με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με επιπρόσθετο αριθμό ασθενών  ξεπερνώντας  κατά πολύ τα όρια ασφαλείας!!! και ιδιαίτερα στην εποχή όπου πρέπει να τηρούνται τα μέτρα COVID -19.

 Το ελάχιστο  Υγειονομικό προσωπικό λόγω των τεράστιων ελλείψεων που δημιούργησαν οι κυβερνώντες διαχρονικά, δίνει καθημερινά τη μάχη με εντατικοποίηση της εργασίας, αποδεκατισμένο   λόγω του κύματος των συνταξιοδοτήσεων, λειτουργώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες και τα όρια του προσωπικού ασφαλείας, χωρίς άδειες, ρεπό, άδειες ειδικού σκοπού  ή μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σηκώνοντας όλο το βάρος των ελλείψεων στο Σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα έχει  πληγεί και το ίδιο από την πανδημία.  Συγκεκριμένα μέχρι  σήμερα έχουν ήδη νοσήσει πάνω από 20 Υγειονομικοί Υπάλληλοι, σύμφωνα με την εικόνα που έχει το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ η Διοίκηση αρνείται επί μονίμου βάσεως να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ως προς τον ακριβή αριθμό.

Επιπρόσθετα το Νοσοκομείο λειτουργεί ως επί το πλείστον  χωρίς ασθενοφόρο ακόμα και κατά την εφημερία!!!  με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι των κλινικών αλλά και των δομών να δεσμεύουν τα οχήματά τους για να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι το ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ λειτουργεί ήδη με επισφαλείς συνθήκες για την υγεία των Νοσηλευομένων και του Προσωπικού, ενώ οποιαδήποτε επιπρόσθετη επιβάρυνση, αποτελεί υγειονομική βόμβα  για το Νοσοκομείο και την Δημόσια Υγεία. Παράλληλα  η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ δε λαμβάνει κανένα μέτρο, αφήνοντας εκτεθειμένους νοσηλευόμενους και προσωπικό.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει άμεσα με θέμα την υλοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ώστε μαζικά οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.