Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι μάσκες μας καλύπτουν τα στόματά μας, όχι τη φωνή μας.

 



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΨΝΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα κρούσματα της πανδημίας στο λεκανοπέδιο αυξάνονται τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους υγειονομικούς. ΄Ηδη εμφανίστηκαν κρούσματα και στο Νοσοκομείο μας.  Παρ΄ όλα αυτά  η Διοίκηση ακόμη δεν έχει πάρει μέτρα και την ιδια στιγμη με σχετική αποφαση της 2ης ΥΠΕ, φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων δύο επιπλέον εφημερίες μέσα στον Οκτώβρη.

         Συνεχίζεται η επικίνδυνη κατάσταση της καθυστέρησης τόσο στη δειγματοληψία  όσο και στην έκδοση των αποτελεσμάτων για Covid-19. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτό πραγματοποιείται σε 10-15 ημέρες.

         Ξεκίνησε εσφαλμένα και εξακολουθεί η διαδικασία  της δειγματοληψίας σε ασθενείς και συνάδελφους, να πραγματοποιείται στα ΤΕΠ:

        Το ΤΕΠ είναι χώρος υποδοχής, διάγνωσης και διαλογής των ψυχιατρικών περιστατικών που προσέρχονται (εκούσια και κυρίως ΑΚΟΥΣΙΑ) στο Νοσοκομείο μας με τις ιδιαιτερότητες που όλοι γνωρίζουμε.

        Ο χώρος ήδη επιβαρύνεται αρκετά τις μέρες των εφημεριών με την προσέλευση ασθενών, συγγενών, αστυνομικών, κλπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία εφημερία μας από το Τμήμα Επειγόντων πέρασαν περίπου 220 άτομα.

         Ενώ Κυβέρνηση και Διοίκηση είχαν το χρόνο να πάρουν μέτρα για το επόμενο κύμα, συνεχίζεται ακόμα η έλλειψη σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ποδιές μιας χρήσεως. Οι ελλείψεις αυτές είναι εντονότερες στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Απεξάρτησης.

         Όσο συμβαίνουν όλα αυτά το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» εντείνεται και η Διοίκηση αντιλαμβάνεται τη δουλειά της μόνο στο ΠΩΣ και ΑΝ οι εργαζόμενοι φορούν τη μάσκα τους άσχετα αν την έχουν μία και όλο το 8ωρο. Έχουν το θράσος ενώ μας χρωστάνε υπερωριακή απασχόληση 3 μηνών να μας κουνάν το δάχτυλο και να μας καταλογίζουν την ευθύνη για την υγεία των ασθενών μας.

         Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα ιατρικού και νοσηλευτικού την περίοδο της πανδημίας. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε κάνει χρήση της άδειας του 2020. Καμία κουβέντα δεν γίνεται για προσλήψεις  και οι ελάχιστες που έχουν γίνει είναι μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικοί,Σ.Ο.Χ αξιοποιώντας όλο τοαντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενώ το επόμενο διάστημα ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων μεγαλώνει.

         Οι εργολάβοι συνεχίζουν να αλωνίζουν. Ιδιαίτερα το συνεργείο καθαριότητας όπου ο εργολάβος είναι κράτος εν κράτη, επιβάλλει μισθούς, ποινές σε υπαλλήλους και εισηγείται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Για αυτό όμως συνάδελφοι θα επανέλθουμε ξεχωριστά με ειδική ανακοίνωση, γιατί μας αφορά όλους.

 

Οι  συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μη ανεχόμενοι πια αυτή την κατάσταση, ζητήσαμε έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου για να συζητήσουμε, αλλά κυρίως για να δράσουμε, ενάντια στην εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης και Διοικήσεων  απέναντι στην υγεία του λαού και στα δικαιώματα των εργαζομένων.  Το οποίο έχει χτιστεί και στηριχθεί  και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ).

 

Απαιτούμε:

         Να εξασφαλιστούν επαναλαμβανόμενα και γρηγορα τεστ για όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

         Να αποδεσμευτεί  το ΤΕΠ από τη διαδικασία της δειγματοληψίας για Covid-19 και να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος.

         Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της Διοίκησης τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

         Να προσληφθεί με  ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

         Μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων.

         Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφάλειας στο Νοσοκομείο μας.

         Τώρα να πληρωθούν εφημερίες, νυχτερινά, αργίες χωρία καμία περικοπή.

         Ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΨΝΑ σε όλους.

 

Οι μάσκες μας καλύπτουν τα στόματά μας, όχι τη φωνή μας.

 

 

Σεπτέμβριος, 2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.