Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΖΩΗΣ ΡΑΠΤΗ ΣΤΟ ΨΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/08/2020

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com

 

 

   Χαϊδάρι,  12/08/2020
Αρ. Πρωτ.47

                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Την Τρίτη 11/8/2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης συνάντηση της νέας Υφυπουργού Υγείας , αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, Κυρίας  Ζωής  Ράπτη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Διοικήτρια και ο αναπληρωτής  Διοικητής ΨΝΑ, ο Διοικητής και η Υποδιοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και  Υπηρεσιακά στελέχη της Ιατρικής και Νοσηλευτικής  Διεύθυνσης  του ΨΝΑ. Τους εργαζόμενους  εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Σωματείου μας.

Η επίσκεψη της κυρίας  Υφυπουργού Υγείας έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας , ενημέρωσης και καταγραφής των προβλημάτων που απασχολούν το Νοσοκομείο μας.

 Προβάλαμε το θέμα της τραγικής υποστελέχωσης σε όλες  τις  ειδικότητες επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας , τονίζοντας ότι το ελάχιστο προσωπικό καταθέτει καθημερινά την ψυχή του για να κρατηθεί το Νοσοκομείο ανοιχτό παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στους θεραπευόμενους, εκθέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Αναφέραμε  το θέμα της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων που υπάρχουν σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό .

 και τέθηκαν τα εξής ερωτήματα:

1)      Ποιο το μέλλον των συναδέλφων του ΟΑΕΔ (η σύμβαση των οποίων λήγει σε λίγους μήνες και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών) καθώς και των Επικουρικών συναδέλφων; Οι μονιμοποιήσεις όλων είναι επιβεβλημένη ανάγκη καθώς η αποχώρησή τους θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση  του Νοσοκομείου μας.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ  ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

2)      Ποιο  το μέλλον του Νοσοκομείου μας; Επισημαίνοντας ότι το μνημόνιο συνεργασίας Andor – Λυκουρέτζου που  προβλέπει οριστικό κλείσιμο του ΨΝΑ, δεν έχει καταργηθεί.

Η κυρία Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο κλεισίματος του ΨΝΑ    παρά μόνο αναβάθμιση των υπηρεσιών του.

Από την πλευρά μας έγινε ενημέρωση για τα γεγονότα που ακολούθησαν στο χώρο του Νοσοκομείου μας, από τους εργαζόμενους (μεγάλες κινητοποιήσεις που οδήγησαν στη δικαίωση των αγώνων όλων των εργαζομένων και στην αποπομπή του τότε Διοικητή Παύλου  Θεοδωράκη) , όταν  με μορφή τελεσίγραφου και με fast track διαδικασίες ζητούσαν τη μεταφορά κλινικών καθώς και το βίαιο κλείσιμο του ΨΝΑ με το αβέβαιο  μέλλον ασθενών  και εργαζομένων.

 Προσκαλέσαμε την κυρία Υφυπουργό Υγείας να προσέλθει σε  συγκέντρωση των εργαζομένων του ΨΝΑ και να απαντήσει σε ερωτήματα όλων μας.  Η  ίδια δεσμεύτηκε ότι και αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες  και θα διενεργηθεί  ανοιχτός διάλογος με όλους τους εργαζόμενους.    

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Υποσχέσεις έχουμε ακούσει και έχουμε λάβει πολλές. Στο δια ταύτα  ωστόσο και επί της ουσίας όλα μένουν χρόνια τώρα ανοιχτά και όλοι είμαστε έρμαια των  εκάστοτε  κυβερνητικών διαθέσεων.

Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και παραμένουμε σε εγρήγορση.

 

 Για το Δ.Σ.

 

 

                            Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας

                       Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                       Χ. ΜΠΟΣΜΗ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.