Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 
Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152
FAX:2132054321
Email:sylogosdafni@gmail.com
ΧΑΙΔΑΡΙ 18/3/2020
Αρ. πρωτ. 9

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στις 16/03/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, σχετικά με τη κατάσταση της Πανδημίας που όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Στην συνάντηση τέθηκαν τα εξής :

-       Ενημέρωση  σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο της Διοίκησης για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων και ποια η μέριμνα για το προσωπικό των τμημάτων στην περίπτωση αυτή.
-    Ζητήθηκε ενημέρωση για την επάρκεια υγειονομικού υλικού και προστατευτικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ( π.χ. μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ειδική ενδυμασία κλπ ) σε όλα τα τμήματα και τις δομές του ΨΝΑ με σκοπό την προφύλαξη όλων των επαγγελματιών και των ληπτών των υπηρεσιών μας.
-         Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις σε Ιατρικό προσωπικό και κυρίως σε ειδικότητες όπως Παθολόγους και Καρδιολόγο ώστε  λειτουργούμε  με ασφάλεια, καθώς και σε άλλες ειδικότητες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
-      Να οριστεί  Υπεύθυνος Ιατρός Αναφοράς  στο Νοσοκομείου μας, ο οποίος μετά τις κατευθυντήριες γραμμές του Ε.Ο.Δ.Υ , θα αναλαμβάνει την διαχείριση των περιστατικών και την παρακολούθηση του Προσωπικού.
-           Έγινε αναφορά πως δεν δίνονται οι άδειες ειδικού σκοπού και οι άδειες των ευπαθών ομάδων
-    Να υπάρχει Οδηγός για το ασθενοφόρο και στη Νυχτερινή βάρδια καθημερινά, ανεξάρτητα από τις ημέρες των εφημεριών.
-       Να υπάρχουν καθημερινά και σε μόνιμη βάση, δύο καθαρίστριες στη νυχτερινή βάρδια, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των τμημάτων.
-          Να λυθεί άμεσα το θέμα της μεταφοράς βιολογικού υλικού μεταξύ των Μονάδων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών Αιμοδοσίας.


Οι απαντήσεις που λάβαμε από τη Διοίκηση ήταν οι ακόλουθες:

-          Έχει ήδη δρομολογηθεί η ενίσχυση του Νοσοκομείου με την προσθήκη ενός Παθολόγου και ενός Βιοπαθολόγου, ενώ για την ειδικότητα του Καρδιολόγου αναμένουμε σύντομα απάντηση. Εγκρίθηκε επίσης στις 16/3/20 η εκ περιτροπής παρουσία δύο Παθολόγων (από άλλο νοσοκομείο) για να καλύπτουν τις ημέρες εφημερίας του ΨΝΑ.
-           Έχει κατατεθεί αίτημα για ενίσχυση του Νοσοκομείου με 167 άτομα (επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων όπως τραπεζοκόμες, εργάτες, οδηγοί κ.α.) εκ των οποίων 80 θα ανήκουν στο Νοσηλευτικό προσωπικό.
-         Το αίτημα του Σωματείου για τον ορισμό Ιατρού Αναφοράς, θα εκτιμηθεί μετά την στελέχωση του Νοσοκομείου με τις αρμόδιες Ειδικότητες.
-       Άδεια ειδικού σκοπού θα χορηγηθεί μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει αποδεδειγμένη απόλυτη ανάγκη. Για τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες η χορήγηση αδείας είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον νόμο.
-         Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρχει κάλυψη της νυχτερινής βάρδιας με οδηγό ασθενοφόρου, ωστόσο λόγω των έκτακτων συνθηκών, δε μπορεί να δοθεί λύση στην παρούσα κατάσταση.
-       Θα δοθεί άμεσα λύση στο αίτημα για την μόνιμη, καθημερινή παρουσία δύο καθαριστριών στη νυχτερινή βάρδια για όλο το Νοσοκομείο.
-       Η μεταφορά βιολογικού υλικού μεταξύ των μονάδων υγείας αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.
-       Η Διοίκηση αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο προς το παρόν υπάρχει επάρκεια σε υγειονομικό υλικό το οποίο θα διατεθεί στα τμήματα και τις δομές.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι εξαιρετικά σοβαρή, κρίσιμη και συνεχώς  απρόβλεπτα μεταβαλλόμενη.
Έως και σήμερα δεν έχει οριστεί Συντονιστής – Διαχειριστής της κατάστασης, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διαχείριση των περιστατικών  και να υπάρχει  κίνδυνος διασποράς της νόσου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Η Διοίκηση του ΨΝΑ, να γνωστοποιήσει άμεσα και επίσημα στις  Διευθύνσεις των Υπηρεσιών και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου το Επιχειρησιακό της Σχέδιο για τη Διαχείριση και αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.
Να γίνουν εγκαίρως και άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες  προμήθειας σε κατάλληλο υγειονομικό υλικό και προστατευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και μέτρα πρόληψης από τον Κορωναϊό σε εργασιακούς χώρους,  όπως ορίζεται από ΕΛΙΝΥΑΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ , για την προστασία όλων των υπαλλήλων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Με ευθύνη της Διοίκησης να χορηγηθεί η άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους υπαλλήλους που πληρούν τα κριτήρια σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση.


Για το Δ.Σ.


                  Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας
              Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                       Χ. ΜΠΟΣΜΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.