Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα


Υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

                      Υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα
Πιθανά σε οργασμό κινητοποιήσεων βρίσκεται  η πλειοψηφία του σωματείου το επόμενο διάστημα ,καθώς διαβάζει κάποιος προσεχτικά την ανακοίνωσή  της για την απερχόμενη διοίκηση και τα πεπραγμένα της.
Μέσα από έναν οχετό με κροκοδείλια δάκρυα για το υποστελεχωμένο  νοσοκομείο μας, εκεί όπου οι εργαζόμενοι καταθέτουν το φιλότιμό τους και την ψυχή τους και καλούνται να απολογηθούν γιατί καθυστέρησαν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά της ασθένειας τους, για  τα δεκάδες χρωστούμενα οφειλόμενα ρεπό και για τα τις διάφορες μετακινήσεις που γίνονται κατά το δοκούν, ξεχύνονται σαν ορμητικό ποτάμι επάνω στην απερχόμενη διοίκηση του κ. Θεοχάρη, για να του πούνε 10 μέρες πριν από τις εκλογές του σωματείου και αφού φεύγει ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ … ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ… ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ….
Αλήθεια  από ποιόν απαιτείτε συνάδελφοι τις πλειοψηφίας:
 Όταν ήδη στο νοσοκομείο μας τεχνική υπηρεσία,  φύλαξη, διοικητικές υπηρεσίες  και μικροβιολογικό  έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό για να γίνουν το επόμενο δώρο στο έλεος των εργολάβων, αφού έχουμε την εμπειρία των εργαζομένων στην καθαριότητα , τη σίτιση κ τη φύλαξη με μισθούς πείνας.
Όταν το νοσηλευτικό προσωπικό μειωμένο κατά 45  % γίνεται αποδέκτης των άθλιων και απαράδεκτων συνθηκών δουλείας με αυξανόμενη ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ( δουλειά χωρίς ρεπό την περίοδο των αδειών ,εξαντλητικά ωράρια με νυχτερινές βάρδιες, αλλότρια καθήκοντα κ.λ.π )  σ’όλους τους χώρους και αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο τόσο σε νοσήματα φθοράς που θερίζουν το προσωπικό, όσο και σε αύξηση θανάτων εν ενεργεία συναδέλφων!
Όταν οι απαράδεκτες κι απάνθρωπες συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς έχουν μονιμοποιηθεί και παρά τα τραγικά συμβάντα (πυρκαγιές, ξυλοδαρμοί προσωπικού κλπ), η κατάσταση συγκαλύπτεται με ευθύνη Διοικήσεων και Κυβερνήσεων διαχρονικά.
Όταν οι συνάδελφοι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (ΟΑΕΔ) οι οποίοι βρίσκονται καθηλωμένοι απ’όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν σε μια χρόνια κατάσταση ομηρίας κι εμπαιγμού και τώρα τους θυμηθήκατε κι εσείς, αφού πρώτα ως δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζέψαμε 300 υπογραφές για να γίνουν μέλη του σωματείου ενώ το προηγούμενο διάστημα τους δείχνατε την έξοδο του σωματείου.
 Όταν η απερχόμενη διοίκηση έχει προχωρήσει το δόγμα «νόμος και τάξη» μέσα από πειθαρχικές διώξεις και επιβάλει μαζί με τις διευθύνσεις , όπως π.χ έγινε στο μικροβιολογικό  - απ όπου για μία ακόμα φορά απουσιάζατε -  με το αποφασίζω και διατάζω και με απειλητική διάθεση στο πρόσωπο των εργαζομένων ακόμα και με «υποδείξεις» στον ώμο της συναδέλφου Μαραγκουδάκη , γιατί ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας  και ο διευθυντής του μικροβιολογικού (υποψήφιοί σας εναλλάξ) εμπαίζουν στις πλάτες των εργαζομένων με μετακινήσεις κατά το δοκούν, όπως λέτε κι εσείς.
Όλα αυτά, γίνονται βέβαια κάτω από την ανοχή, την εργασιακή ειρήνη και τον εκφυλισμό που κυριαρχεί στο σωματείο, το οποίο θυμηθήκατε να ανοίξετε για να ξανακαλέσετε τον κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς ΕΠΑΝΕΙΛΘΑΤΕ λίγο πριν τις εκλογές και λίγο πριν σας «φωτίσει» το πνεύμα των χριστουγέννων, απ ότι φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.