Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μαςΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΨΝΑ

Ο Λ Ο Ι    &   Ο Λ Ε Σ
στη ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας

ΤΡΙΤΗ  26  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 11 π.μ στην αίθουσα συνελευσεών

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Καθένας από μας ζει καθημερινά στο πετσί του την επιδείνωση όλων των όρων της δουλειάς & της ζωής μας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ που συνεχίζει στην ίδια πολιτική ρότα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επιβάλλοντας το δόγμα «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»
 Το νοσοκομείο μας δεν εξαιρείται από αυτή τη στρατηγική πολιτική επιλογή.
Οι μειωμένοι μισθοί -ψίχουλα παραμένουν στα επίπεδα του 2010. Καμιά κουβέντα για ανάκτηση απωλειών, για αναγνώριση προϋπηρεσίας, για 13ο - 14ο μισθό. Αντιθέτως, συμπίεση προς τα κάτω όλων των μισθολογικών δικαιωμάτων.
Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι και το 2020 το νοσοκομείο θα υποφέρει.
Τεχνική,  φύλαξη, και εργαστήρια έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό για να γίνουν το επόμενο δώρο στο έλεος των εργολάβων, αφού έχουν την εμπειρία των εργαζομένων στην καθαριότητα , τη σίτιση κ τη φύλαξη με μισθούς πείνας. Έτσι προωθείται συστηματικά η απεμπλοκή του μισθολογικού & λειτουργικού κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να ολοκληρώσουν την ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της υγείας στην οποία συναινούν.
Το νοσηλευτικό προσωπικό μειωμένο κατά 45 % γίνεται αποδέκτης των άθλιων και απαράδεκτων συνθηκών δουλείας.Ο όγκος δουλειάς συνεχίζει να αυξάνει σε γενικές εφημερίες. Οι εισαγωγές συνεχώς πληθαίνουν, ενώ τα ράντζα είναι μια μόνιμη αθλιότητα. Οι απαράδεκτες κι απάνθρωπες συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς έχουν μονιμοποιηθεί και παρά τα τραγικά συμβάντα (πυρκαγιές, ξυλοδαρμοί προσωπικού κλπ), η κατάσταση συγκαλύπτεται με ευθύνη Διοικήσεων και Κυβερνήσεων διαχρονικά. Την ίδια ώρα η αυξανόμενη ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ( δουλειά χωρίς ρεπό την περίοδο των αδειών ,εξαντλητικά ωράρια με νυχτερινές βάρδιες, αλλότρια καθήκοντα κ.λ.π )  σ’όλους τους χώρους αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο τόσο σε νοσήματα φθοράς που θερίζουν το προσωπικό, όσο και σε αύξηση των θανάτων εν ενεργεία συναδέλφων!
Επί της ουσίας, η όποια ελάχιστη ( σταγόνα στον ωκεανό ) αναπλήρωση προσωπικού αφορά σε ελαστικές σχέσεις εργασίας , ενώ την ίδια στιγμή πάνω από 30 εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας (ειδικευμένοι γιατροί, τεχνικοί, διοικητικοί, νοσηλευτές, φύλακες κ.λ.π) συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τεράστια κενά.
Την ίδια ώρα είναι σαφές ότι οι συνάδελφοι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (ΟΑΕΔ) καλύπτουν υπαρκτές, πάγιες και μάλιστα, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου κι οι οποίοι βρίσκονται καθηλωμένοι απ’όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν σε μια χρόνια κατάσταση ομηρίας κι εμπαιγμού! Όσο κι αν παπαγαλίζαν κάποιοι θλιβεροί κυβερνητικοί (προηγούμενοι κι επόμενοι) συνδικαλιστές ότι τάχα όλοι οι συμβασιούχοι θα γίνουν αορίστου χρόνου, ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι αυτή τη δυνατότητα φρόντισε η προηγούμενη κυβέρνηση να την καταργήσει και με νόμο, από τον Γενάρη του 2018
Στο μεγαλύτερο  ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας, δεν υπάρχουν γιατρός εργασίας & τεχνικός ασφαλείας – δεν καταγράφεται πουθενά ο επαγγελματικός κίνδυνος και οι επαγγελματικές ασθένειες! Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου αναθέτει εργολαβικά το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ αμφισβητείται απο την κυβέρνηση ακόμη και το ψίχουλο του ανθυγιεινού επιδόματος, καθώς όπως λένε, πρέπει να «προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Η κατάσταση αυτή θέτει σοβαρά ερωτήματα για τους όρους ασφαλούς περίθαλψης και των ασθενών μας.
            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε σε κάθε έντιμο εργαζόμενο που δεν ανέχεται και δεν μπορεί τη σημερινή κατάσταση να βάλει τέλος στον κατήφορο του σωματείου, που τα πέντε τελευταία χρόνια έχουμε εισπράξει από τη πλειοψηφία του σωματείου την απαξίωση εργαζομένων και τον εκφυλισμό των όποιων διαδικασιών, μέσα από την αδιαφορία και την εργασιακή ειρήνη με την εκάστοτε διοίκηση.
Τα προβλήματα είναι τεράστια και θα οξύνονται όσο μένουμε αδρανείς, όσο μας κοιμίζουν οι υποσχέσεις και μας καθηλώνει ο φόβος. Άλλωστε, ποτέ  δεν υπήρξαν «από μηχανής θεοί» παρά μόνο στο αρχαίο δράμα!!!  Όμως, στο καθημερινό δράμα που μας καταδικάζουν οι διαχειριστές της αθλιότητας και στηρίζεται από παλιούς και νέους κυβερνητικούς συνδικαλιστές -που πασχίζουν να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων με μικρορουσφέτια η απάντηση είναι μια : Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων  μέσα από συνδικάτο που θα αποτελεί εργαλείο συσπείρωσης με ενιαίο προσανατολισμό και θα βάζει εμπόδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.