Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΨΝΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΨΝΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με αφορμή την απόφαση για τη διεξαγωγή  αρχαιρεσιών του σωματείου των εργαζομένων, που θα γίνουν στις 17/12/2019, απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά άθλιες συνθήκες εργασίας – με εντατικοποίηση, με μονοβάρδιες, με εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό, με υπολειτουργία και υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, με υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου μας.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους δεκάδες συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας ,που μαζί με τα παραπάνω είναι αντιμέτωποι και με τον κίνδυνο της απόλυσης.
Η ελεεινή κατάσταση και η αλλαγή της προς το καλύτερο, περνάει μέσα  από την αλλαγή των συσχετισμών του συνδικάτου. Εμείς συνάδελφοι απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους για να αλλάξει ριζικά το συνδικάτο.
Θέλουμε:
1    Συνδικάτο που να συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσεως. Σήμερα έχουμε ΟΑΕΔίτες, επικουρικούς, εργαζόμενους εργολαβικούς.
2    Συνδικάτο που να προσανατολίζει και να συσπειρώνει τους εργαζόμενους, όχι μόνο για την αποτροπή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που φέρνει ΕΕ, Υπουργείο Υγείας και εκάστοτε Διοίκηση, αλλά και για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων ασθενών και υπαλλήλων.
3    Συνδικάτο που να τσακίζει την εργοδοτική τρομοκρατία της Διοίκησης και του Υπουργείου, όπου αυτή εμφανίζεται μέσα στους εργασιακούς χώρους.
4    Συνδικάτο που θα καταργεί την νοοτροπία του εκφυλισμού και του τυχοδιωκτισμού και που στο κέντρο του θα είναι η οργάνωση με ενωτικό και ταξικό τρόπο για καλύτερες συνθήκες και σχέσεις εργασίας, αμοιβών και δικαιωμάτων.
5  Συνδικάτο που θα οργανώσει την πάλη για κατάργηση των ΜΚΟ που λυμαίνονται το χώρο μας και  κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα στο νοσοκομείο μας όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην  πράξη.
Συνάδελφοι, στα πέντε τελευταία χρόνια έχουμε εισπράξει από τη πλειοψηφία του σωματείου την απαξίωση των εργαζομένων και του συνδικάτου. Υπηρετούν χωρίς καμία αναστολή την οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση και όταν αναγκάζονται από την πίεση όλων των εργαζομένων να συμφωνήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με τη στάση τους τις εκφυλίζουν με μοναδικό σκοπό να απαξιωθούν και να διαλυθούν. Το μόνο που ενδιαφέρει την πλειοψηφία είναι η εργασιακή ειρήνη που την έχουν κάνει σημαία.
ü  Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους άσχετα αν συμφωνούν μαζί μας ή όχι, να βάλουν τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του σωματείου, μαζί με τις δυνάμεις που θέτουν ως στόχο, να γίνει το σωματείο εργαλείο στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
ü  Καλούμε κάθε έντιμο εργαζόμενο που δεν ανέχεται και δεν μπορεί τη σημερινή κατάσταση, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών  όχι μόνο με την ψήφο του αλλά και την ενεργή του συμμετοχή.

Εμείς οι εργαζόμενοι θα αλλάξουμε τα πράγματα.                         Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις εκλογές στις 17/12/19 Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

Νοέμβριος, 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.