Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Α.Σ.Υ. Με αφορμή την εκλογική διακήρυξη της παράταξης ΡΙΖΑΨΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

              Με αφορμή την εκλογική διακήρυξη της παράταξης ΡΙΖΑΨΥ οφείλουμε να πούμε τα εξής:
1.      Οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προσπαθούν όλα τα χρόνια να ενώσουν τους εργαζόμενους στον αγώνα όχι μόνο για τη διάσωση του Νοσοκομείου, αλλά και την ενίσχυσή του με όλους τους τρόπους.
2.      Πιστεύουμε στο ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Γι αυτό προτείναμε να είναι μέλη του σωματείου όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης (ΟΑΕΔίτες, Επικουρικοί, Καθαρίστριες), πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία (ΡΙΖΑΨΥ).
3.      Το συνονθύλευμα της παράταξης ΡΙΖΑΨΥ όπου συντάσσονται  πρώην μέλη της ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Ν.Δ., μας καλούν σε κάλπικη ενότητα, ενώ στην πραγματικότητα επιτελούν το αντιλαϊκό έργο της Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου. Πρακτικά αρνήθηκαν την πρότασή μας να διεξαχθούν ταυτόχρονα οι εκλογές του Σωματείου με τις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ, όπως γίνεται σε όλα τα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, γιατί έπρεπε να ερμηνευθεί στους εργαζόμενους πώς θα ήταν όλοι σε ένα ψηφοδέλτιο του Σωματείου και πώς σε διαφορετικά για την Ομοσπονδία. Η ενότητά τους καταρρέει σε δύο μήνες που θα γίνουν οι εκλογές για την ΠΟΕΔΗΝ.
4.      Διεκδικούμε την ψήφο των εργαζομένων διότι επιδιώκουμε το σωματείο να είναι το κέντρο της πάλης για την κατάκτηση των δικαιωμάτων που μας έχουν στερήσει. Ο εκφυλισμός που υπάρχει σήμερα στο συνδικάτο, το οποίο έχει γίνει κέντρο ρουσφετιών – μετατάξεων – αποσπάσεων, πρέπει να σταματήσει σήμερα. Ποτέ στα χρονικά του ΨΝΑ μέχρι τώρα, δεν είχε ματαιωθεί εκλοαπολογιστική συνέλευση  και ο αντίστοιχος οικονομικός απολογισμός.
5.      Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι την περίοδο 2011-2013  που το Νοσοκομείο ήταν στα πρόθυρα της κατάργησης, το ΠΑΜΕ δρούσε συνεχώς και με όλες του τις δυνάμεις για την παραμονή του ΨΝΑ, ενώ την ίδια ώρα, τωρινά μέλη της ΡΙΖΑΨΥ μαζί με εκλεγμένους της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, καλούσαν σε αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες και ταυτόχρονα περίμεναν να μας σώσει η επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
6.      Καλούμε εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί μείωση του μισθού τους κατά 50%, που έχουν βαρεθεί να γίνεται η ζωή τους λάστιχο χωρίς Σαββατοκύριακο με την οικογένειά τους, που ασφυκτιούν με τη σημερινή κατάσταση, που συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά, με αξιοπρέπεια, να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ


ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.