Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Υ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ






ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ
12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

ü  Εσύ που δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα με το πενιχρό μισθό και τα χαράτσια,
ü  Εσύ που αγανακτείς γιατί μας τσάκισαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις
ü  Εσύ που γυρνάς σπίτι πτώμα από την κούραση, έχεις ξεχάσει τι σημαίνει να έχεις ένα Σαββατοκύριακο για σένα και την οικογένειά σου,
ü  Εσύ που δουλεύεις σε συνθήκες γαλέρας, ατέλειωτες ώρες χωρίς ρεπό, καλύπτοντας τρύπες και κενά ενός όλο και περισσότερο υποστελεχωμένου ΨΝΑ
Αξιοποίησε αυτές τις εκλογές για να κάνουμε ένα βήμα, για να μπορούμε να αγωνιστούμε για το δίκιο μας από καλύτερες θέσεις.
Και αυτό το βήμα είναι ανάγκη να το κάνουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση με νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.
Όλο το προηγούμενο διάστημα είδες τη λήψη και εφαρμογή μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στο βωμό των συμφερόντων των επιχειρήσεων και των ΜΚΟ. Στο βωμό του δήθεν εθνικού στόχου, της «ανάπτυξης».
Για την υπεράσπιση της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού, είδες να τσακίζονται ασφαλιστικά δικαιώματα, να συνεχίζεται η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας, να επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αυτά υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, ενώ τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει αυτή την πολιτική.
Η επίθεση στα δικαιώματά μας έχει συνέχεια.
Ο χειμώνας «μπαίνει» με ένα ακόμα αντιλαϊκό κυβερνητικό κρεσέντο, με την επιστροφή του κουαρτέτου και τη χάραξη νομοθετικών πρωτοβουλιών που εντάσσονται στη λεγόμενη 3η αξιολόγηση (με επίκεντρο τις ανατροπές στα εργασιακά και τον ασφαλιστικό νόμο), την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 και τις νέες περικοπές δημόσιων δαπανών, για να ενισχυθεί άλλη μία φορά με φοροαπαλλαγές και πακτωλό επιδοτήσεων η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.
Για να υπηρετήσουν την ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών προωθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Υγεία – Πρόνοια
Για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι, εκτός από το τσάκισμα των μισθών, μειώνουν το «μη μισθολογικό κόστος» μέσω της περικοπής των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και την μετατρέπουν σε υποβαθμισμένο και ολοένα ακριβότερο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες και ευνοϊκό πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.



Tα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόζονται από τη νέα χρονιά, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν.
ü  Καθεστώς «μόνιμης κινητικότητας», αναθεώρηση του συστήματος «αξιολόγησης της απόδοσης», παρεμβάσεις στα «ειδικά μισθολόγια», καθώς επίσης και η επιβολή πλαφόν στο μισθολογικό κόστος και το επίπεδο απασχόλησης, με κατεύθυνση την πτωτική πορεία των μισθολογικών δαπανών σε σχέση με το ΑΕΠ.

Η διαδικασία της αξιολόγησης του Ν. 4369/2016, έχει ήδη θεσπίσει ένα σύστημα "αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων" με βασικό κριτήριο τη "στοχοθεσία", την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
ü  Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέο «τσεκούρι» σε ό,τι αφορά τα δημόσια νοσοκομεία και τα ΥΠΕ - ΠΕΔΥ, αφού προβλέπει μείωση του τακτικού προϋπολογισμού κατά 365 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση μιλά για «ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας», πετσοκόβει ακόμα περισσότερο την ιατρική περίθαλψη των εργατικών - λαϊκών οικογενειών!
ü  Λήψη νέων διαρθρωτικών μέτρων, ώστε τα ποσά που αποζημιώνονται για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και άλλα, να μειωθούν ακόμα περισσότερο, επιβαρύνοντας αντίστοιχα τις τσέπες των εργαζομένων και του λαού.
ü  Σταδιακή εφαρμογή της αναδιάρθρωσης που φέρνει παραπέρα υποβάθμιση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Το ΨΝΑ δεν θα αποτελέσει εξαίρεση από τη συνολική επίθεση στην υγεία.
Η λειτουργία με γνώμονα το κέρδος επιτείνει τις ελλείψεις προσωπικού, επιδεινώνει τις συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση στο βωμό των περικοπών, πολύ περισσότερο τώρα που παγώνουν τις προσλήψεις. Σχεδιάζουν και προωθούν την «κάλυψη κενών» με μετατάξεις από άλλους χώρους του δημοσίου που ξεπουλάνε. Υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει το ΨΝΑ με τελικό στόχο να το κλείσουν. Έχουν ήδη εκχωρήσει στις ΜΚΟ κομμάτι της αποκατάστασης, του αυτισμού και των χρόνιων ψυχογηριατρικών ασθενών.
Η διατήρηση του ΨΝΑ υποστελεχωμένου από εξειδικευμένους εργαζόμενους, η υποχρηματοδότησή του, η στέρηση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και η αποψίλωση του από υπηρεσίες, είναι προϋπόθεση για να στρώσουν το έδαφος για τη παραπέρα δραστηριοποίηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.
Απάντηση στην διαρκή επίθεση στα δικαιώματα μας μπορεί να δώσει μόνο ένα μαζικό, οργανωμένο, καλά προετοιμασμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα συγκρούεται με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση.
Χρειαζόμαστε σωματείο που να συσπειρώνει όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Τελευταίο παράδειγμα, η πρόταση του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του σωματείου να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας (ΟΑΕΔ, επικουρικοί, καθαρίστριες) η οποία και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του σωματείου (ΡΙΖΑΨΥ). Χρειαζόμαστε σωματείο που να δυναμώνει τον αγωνιστικό συντονισμό με τους ασθενείς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και όχι να καλλιεργεί το συντεχνιασμό που μας απομονώνει από τους άλλους κλάδους εργαζομένων και αδυνατίζει τους αγώνες μας. Είναι αυταπάτη ότι ένας κλάδος μόνος του, μπορεί να ανακόψει την επίθεση. Στον πόλεμο απαντάμε με ενότητα και κοινωνική συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι ποιος είναι εκείνος ο συσχετισμός δύναμης στη νέα Διοίκηση που την επόμενη κιόλας ημέρα θα δώσει ώθηση στο Σωματείο και όχι απραξία επί τέσσερα χρόνια. Ώθηση να ανταποκριθεί στη βασική αναγκαιότητα που είναι: Η ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος και η παύση του εκφυλισμού στο συνδικάτο.
Για να διαμορφώσουμε μια Λαϊκή Συμμαχία που να αντιπαρατεθεί με τους πραγματικούς υπευθύνους για τα δεινά μας, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της Ε.Ε. που είναι η αιτία των μνημονίων, και τα κόμματα που τους υπηρετούν.
Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει κατακτήσεις και στο σήμερα, ο δρόμος που συγκεντρώνει δυνάμεις για την πραγματική αντεπίθεση, για τη ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Σε αυτό τον δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.
Για να αναπτυχθούν αποτελεσματικοί, νικηφόροι αγώνες, χρειάζεται να παραμερίσουμε και όλους όσους βάζουν εμπόδια στον αγώνα μας. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Σύλλογό μας, την ομοσπονδία, την ΑΔΕΔΥ, παραμερίζοντας πρώτα από όλα, τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το σωματείο του ΨΝΑ δεν αποτελεί εξαίρεση από όλες τις παραπάνω συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Προσπαθούν να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους, ενισχύουν την λογική της διάσπασης των εργαζόμενων του Νοσοκομείου από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους. Διαφωνούν στα λόγια, αλλά στην ουσία στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι η διάλυση των δικαιωμάτων μας είναι μονόδρομος, κρύβουν ότι αυτή η πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων, για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, όχι για τους εργαζόμενους.
Να τους γυρίσουμε την πλάτη τώρα. Ήρθε η ώρα να τους ξεπεράσουμε! Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας κόντρα στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις που ανεβοκατεβάζουν για λογαριασμό τους.
Υπάρχει διέξοδοςαπέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.
ü  Τώρα αλλαγή στο συσχετισμό στο ΔΣ του Σωματείου
ü  Διεύρυνση του συνδικάτου με όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα των εργασιακών σχέσεων
ü  Καταγγελία και κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που θέλουν να κλείσουν το Νοσοκομείο μας



ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ την ΑγωνιστικήΣυσπείρωσηΥγειονομικών,
τις δυνάμεις τουΠ.Α.ΜΕ.στο ΨΝΑ
Όλο το προηγούμενο διάστημα παλέψαμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις. Πρωτοστατήσαμε,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΑΜΕ,έτσι ώστε να εμποδιστεί η εφαρμογή των μέτρωντηςαξιολόγησης, παίρνοντας ταφύλλα.Σταθήκαμε στην οργάνωσητων γενικών συνελεύσεων του σωματείου( όταν η πλειοψηφία του σωματείου ανακοίνωνε τιςγενικέςσυνελεύσεις μέσα απότο f.bκαι το siteτου σωματείου χωρίς να φτάνει στον κόσμο) και στηνπάληκινητοποιήσεων, για το δικαίωμα όλων σε υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγεία.Καταφέραμε την ειδική άδεια στους νοσηλευτές, όταν άλλοι περίμεναν να θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και Ε.Ε.
Όλοι και όλες στον αγώνα ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση! Ενάντια στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΨΝΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια για τους ασθενείς.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων από ΟΑΕΔ. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΨΝΑ και όλων των δημοσίων μονάδων υγείας – πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα φροντίδας.
Να παραμείνει οργανικό κομμάτι του Νοσοκομείου μας ο τομέας της απεξάρτησης (18ΑΝΩ) και να αναβαθμιστεί.
Ουσιαστική λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου
Να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές χωρίς καθυστέρηση και περικοπές
Την κατάργηση της τροπολογίας που συνδέει την πληρωμή δεδουλευμένων με τα έσοδα των δημοσίων μονάδων υγείας
ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης εις βάρος των ασθενών- Έξω οι ΜΚΟ από την Ψυχική Υγεία.
Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία σε όλους τους χώρους.

ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.