Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΨΝΑ ΣΤΙΣ 18/10/2017

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 
Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152
Email:sylogosdafni@gmail.com
   Χαϊδάρι, 18/10/2017
   ΑΡ. ΠΡΩΤ. 41


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σήμερα 18/10/2017 πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου μας και ακολούθησε συμβολικό κλείσιμο της εφημερίας. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μέλη του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, μέλη του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.  

Η διαμαρτυρία αφορούσε την  υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, καθώς και το  νέο μεταβατικό σύστημα εφημερίας που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας προσθέτοντας επιπλέον εφημερίες στο ΨΝΑ.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Διοίκησης παρουσία και του Διοικητικού Συμβουλίου. Αναδείχθηκαν τα συσσωρευμένα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, ελλείψεις που εκθέτουν σε διαρκή κίνδυνο τις ζωές ασθενών και εργαζομένων (ελάχιστοι νοσηλευτές 1-2 για 35-40 ασθενείς με κατάθεση ψυχής σε βάρδιες τρόμου παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα και θεραπεία ως μέλη θεραπευτικών ομάδων με παράλληλα καθήκοντα τραπεζοκόμου, κλητήρα, δεσμοφύλακα). Χαρακτηριστικό της απαράδεκτης κατάστασης είναι τα Τμήματα Οξέων περιστατικών να φτάνουν σε πληρότητα και το 170%.   

Στην επισήμανση  ότι στα χρόνια του μνημονίου δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η Διοίκηση ΄΄πέταξε την μπάλα στην εξέδρα΄΄ αφού παραδέχτηκε πως τα τελευταία 7 χρόνια από το Νοσοκομείο μας  έφυγαν πάνω 528 εργαζόμενοι  λόγω συνταξιοδότησης και βαφτίζοντας μας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ) ως  προσλήψεις. Σε ερώτηση μας για την έλλειψη τραπεζοκόμων, δεσμεύτηκε να δώσει λύση στις αρχές του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Διοίκηση και το Δ.Σ. να παρέμβουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να τους επισημάνουν τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου μας, απαιτώντας προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων,  αύξηση της χρηματοδότησης του  ΨΝΑ καθώς και την απόσυρση των πρόσθετων εφημεριών & την αλλαγή στον τρόπο εφημέρευσης σε ένα Νοσοκομείο που καταρρέει μέρα με την μέρα.

Μαζικά συνεχίζουμε – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:   

·        Προσλήψεις  Μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων – Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (εργολαβικών, επικουρικών, συμβασιούχων)
·        Αύξηση και όχι νέες περικοπές στην χρηματοδότηση του ΨΝΑ
·        Απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την αλλαγή στον τρόπο εφημέρευσης στο Νοσοκομείο μας
·        ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας


        Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                        Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.