Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Απέναντι στην αξιολόγηση, που στόχο έχει την προσαρμογή των μονάδων υγείας στις ανάγκες αναπαραγωγής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος (τραγικές ελλείψεις προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς, μονοβάρδιες, δουλειά με ένα ρεπό την εβδομάδα, δεκάδες οφειλόμενα ρεπό, άδειες κουρεμένες ή μισές για το καλοκαίρι), απαντάμε με μαζική άρνηση και αποχή για να μπλοκαριστεί η διαδικασία.
Συναδέλφισσες,οι
Ως δυνάμεις του ΠΑΜΕ τοποθετηθήκαμε σε παλαιότερο Δ.Σ και γενική συνέλευση του σωματείου, είπαμε ότι κάθε προσπάθεια αξιολόγησης θα μας βρίσκει απέναντι και θα την μπλοκάρουμε. Έτσι πράξαμε και την δεύτερη φορά στις 29/6/2017, που επανήλθαν τα φύλλα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους, προσπερνώντας την πλειοψηφία του σωματείου που άφησε στην προσωπική ευθύνη των υπαλλήλων την αξιολόγηση, παίρνοντας μόνοι μας τα φύλλα αξιολόγησης, μετά από ειδοποίηση συναδέλφων, χωρίς να περιμένουμε το πότε και αν θα συνεδριάσει το Δ.Σ του σωματείου. Καλέσαμε μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ του σωματείου για τη Δευτέρα 3/7/2017, προκειμένου να επανατοποθετηθεί η κάθε παράταξη απέναντι στο αντιδραστικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και βεβαίως να πάρει θέση το σωματείο για γενική συνέλευση των εργαζομένων και άμεση απάντηση για μαζική άρνηση και αποχή ,για να μπλοκαριστεί η διαδικασία όταν θα επανέλθει.
Συναδέλφισσες,οι
Ο νόμος για την «αξιολόγηση» είναι κομμάτι του γενικότερου αντιλαϊκού πάζλ. Μεταξύ άλλων, η «αξιολόγηση» που ετοιμάζουν για τους δημόσιους υπαλλήλους έχει να κάνει: Με την «αποτελεσματικότητα στην εργασία», αλλά με βάση τη λεγόμενη στοχοθεσία, που υπηρετεί αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους. Με τις υπηρεσιακές σχέσεις, δηλαδή τη συμπεριφορά των υπαλλήλων «εντός και εκτός υπηρεσίας». Με την «πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», που έχουν βαθιά ταξικό χαρακτήρα και σκοπούς. Συνδέεται, επίσης, άμεσα με τους νόμους για το μισθολόγιο, τον Υπαλληλικό Κώδικα κ.ά. Για παράδειγμα, «μετά από τρεις ετήσιες συνεχόμενες αξιολογήσεις (σ.σ. που κρίνουν τον εργαζόμενο "ανεπαρκή") δύναται να αναστέλλεται η αυτόματη μισθολογική του εξέλιξη» (άρθρο 12, Ν.4354/2015). Υπάλληλοι που έχουν διανύσει τα δύο πρώτα έτη της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους δεν μονιμοποιούνται εάν «υπάρχει δυσμενής έκθεση αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων» (άρθρο 40 Υπαλληλικού Κώδικα). Ακόμα, μόνιμος υπάλληλος «ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται (...) προς κρίση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο (...) μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά ένα βαθμό» (σχετικά άρθρα 83, 95 και 152 του Υπαλληλικού Κώδικα).
Όπως ακυρώθηκε στη πράξη ο νόμος Μητσοτάκη για την αξιολόγηση έτσι θα ακυρωθεί και στη πράξη ο νόμος Βερναρδάκη. Ούτε βήμα πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.