Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΑΨΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ










 ΧΑΪΔΑΡΙ, ΜΑΡΤΗΣ 2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στεκόμαστε συνεπείς ενωτικοί και ξεκάθαροι απέναντί σας. Ως παράταξη παλέψαμε και παλεύουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων την διατήρηση και τις συνθήκες εργασίας τους το επίπεδο φροντίδας των ψυχικά ασθενών και τον ρόλο του Νοσοκομείου μας στην  πολύπαθη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. 

Με αφορμή το Νομοσχέδιο προς ψήφιση για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις έχουμε να επισημάνουμε ότι η Διοικητική Οργάνωση της Ψυχικής Υγείας είναι σε ένα θεωρητικό πλαίσιο που στην πράξη έχει να διοικήσει τις μισές υπηρεσίες από αυτές που προβλέπονταν. Με τον Νόμο αυτό θα υπάρχει τομεακή επιτροπή π.χ. στην επαρχια που θα έχει να διοικήσει μόνο οικοτροφεία  των ΜΚΟ και κλινικές.
Το Υπουργείο Υγείας απέκλεισε από τη διαδικασία της διαβούλευσης και συμμετοχής για το Νομοσχέδιο τους θεσμικούς φορείς του Ψ.Ν.Α., την ΜΑΧΙΜΗ ψυχιατρική κοινότητα  που καλύπτει το 50% των εισαγωγών στην Αττική. Η πολιτική λογική που διέπει το Νομοσχέδιο μεθοδεύει την συρρίκνωση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και τη σταδιακή αποδόμηση τους. Μεθοδικά παραχωρεί την κρατική χρηματοδότηση να τη διαχειρίζεται ο ιδιωτικός τομέας, οι ΜΚΟ, και η ΑΕΜΥ Α.Ε., ουσιαστικά ΔΗΛΑΔΗ την παραχώρηση των ευκατάστατων ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.
Την αλλαγή της διοικητικής δομής, συστήνοντας περιφερειακά συμβούλια τα οποία θα εποπτεύουν , θα διοικούν, θα εισηγούνται στο Υπ. Υγείας την κατάργηση Μονάδων –  Κλινικών, μετακίνηση προσωπικού εντός του δικτύου (τομείς Ψυχικής Υγείας).

Για το σχέδιο Νόμου για το άρθρο 69 προχωράει σε κάποια δειλά βήματα προς τη βελτίωση των ασθενών με το άρθρο 69, όμως δεν επιλύει βασικά θέματα όπως η μεταφορά τους δεν προσδιορίζει χρονικά πότε θα αποδεσμευτούν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία από τη φύλαξή τους. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η δημιουργία ψυχοδικαστικής κλινικής !! 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Την Άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει  ποιο είναι το σχέδιο του για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
  • Το ξεκίνημα και την από μηδενική βάση συζήτηση με ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς φορείς  για το μέλλον της Ψυχικής Υγείας & των Δημόσιων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων
  • Χαρτογράφηση των πραγματικών Ψυχιατρικών αναγκών  της κοινωνίας
  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στην Ψυχική υγεία. Να ενταχθούν οι ΜΚΟ στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής Υγείας.
  • Να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρίες ( ΄΄εργολάβοι΄΄ ) (σίτιση, καθαριότητα, ιματισμός, κ.α.) από το Νοσοκομεία.
  •  Παλεύουμε για υπηρεσίες Δημόσιες και Δωρεάν προς τους πολίτες  


........ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωτικά…… συνεχίζουμε        
                                                  
                                                                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                        Ριζοσπαστική Ανατροπή για την Ψυχική Υγεία
(ΡΙΖ.Α.Ψ.Υ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.