Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΑΨΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 16/3/17 ΚΑΙ ΩΡΑ 11πμ










ΧΑΪΔΑΡΙ, ΜΑΡΤΗΣ 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στεκόμαστε συνεπείς ενωτικοί και ξεκάθαροι απέναντί σας. Ως παράταξη παλέψαμε και παλεύουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων την διατήρηση και τις συνθήκες εργασίας τους το επίπεδο φροντίδας των ψυχικά ασθενών και τον ρόλο του Νοσοκομείου μας στην  πολύπαθη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.
Αυτή την στιγμή το ΨΝΑ αποδυναμώνεται από προσωπικό όλων των βαθμίδων και μεθοδεύεται η αποδόμηση του. Το σχέδιο κάποιων προχωράει…. από το βίαιο κλείσιμο του Νοσοκομείου πλησιάζουμε στη σταδιακή κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού μειωμένων οικονομικών επιχορηγήσεων και συστηματικής συκοφάντησης ότι το ΄΄άσυλο’’ πρέπει να κλείσει.
Παλιότερα επικαλούνταν το σύμφωνο Αντορ Λυκουρέντζου και τη δέσμευση απέναντι στην Ε.Ε. Σήμερα οι αυτοαποκαλούμενοι ‘’μεταρρυθμιστές’’ προσπαθούν χωρίς κανόνες ηθικής και διαφάνειας να προσφέρουν όσο γίνεται ταχύτερα τους καλούς ασθενείς δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα και τους υπόλοιπους στον καιάδα.
Στο Νοσοκομείο μας η Νέα Διοίκηση μέσα σε οκτώ μήνες δεν έχει κάνει:
·         Καμία ενέργεια στη 2ηΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας για να καλυφθούν τα κενά προσωπικού που καθημερινά αυξάνονται.
·         Καμία ενέργεια για αύξηση της χρηματοδότησης του Ψ.Ν.Α.
·         Καμία ενέργεια ώστε να διώξει από το ΨΝΑ τους ιδιώτες εργολάβους (σίτιση ιματισμός καθαριότητα).
Με τον τρόπο αυτό της απλής διαχείρισης διοίκησης του Νοσοκομείου θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, τη φροντίδα τους και τα δικαιώματά τους, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Δυστυχώς όπως και παλιότερα υπάρχουν πρόθυμοι συνομιλητές και συνεργάτες διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων που άλλοι μιλάνε με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου και άλλοι με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθείας….. συμβάλλοντας στην από κοινού υποβάθμιση και αποδυνάμωση του ρόλου των εργαζομένων.
Καμία απόφαση της σημερινής Διοίκησης δεν βοηθάει και δεν αναφέρεται στην ανασυγκρότηση του Νοσοκομείου μας. Σήμερα ζούμε μία ατμόσφαιρα σιωπηρής αδράνειας της διοίκησης απέναντι σε όλα τα προβλήματα. Αντίθετα βέβαια στόχος είναι η εσωτερική κατάρρευση του ΨΝΑ ως ώριμο φρούτο.
Πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η εκδίωξη εργολάβων από τα Νοσοκομεία. Δυστυχώς η ΄΄Νέα Διοίκηση΄΄ προχωράει σε  προκήρυξη διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τη σίτιση των ασθενών του νοσοκομείου μας από ιδιωτική εταιρεία με ετήσιο κόστος 3.000.000€!!!!!
Το σχέδιο Νόμου για την αναμόρφωση οργάνωσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ συνεχίζει ουσιαστικά τις πολιτικές που περιορίζουν τους οργανισμούς των νοσοκομείων και μειώνουν οριζόντια τις κλίνες τους. Τροποποιεί τα ποσοστά επί των κλινών με αποτέλεσμα οι οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν στο επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό να χαθούν. Επίσης με τα ποσοστά αυτά διαλύει τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Δημιουργείται ένα ιατροκεντρικό σύστημα διαλύοντας όμως παράλληλα τις ιατρικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων. Δημιουργώντας μία νέα υπηρεσία ( ψυχολόγοι εργοθεραπευτές φαρμακοποιοί κοινωνικοί λειτουργοί) με άγνωστο τρόπο λειτουργίας και χωρίς να προσδιορίζεται  ο σκοπός της νέας υπηρεσίας αλλά και οι διαδικασίες για την υπηρεσιακή ιεράρχηση. Πραγματικά ποιοι  σύμβουλοι τα σκέφτονται όλα αυτά, τα προτείνουν και τα υιοθετεί η ηγεσία του Υπουργείου ; και που αποσκοπούν;

Η παράταξη μας & οι εργαζόμενοι στο Ψ.Ν.Α.  θα υπερασπιστούμε, πραγματικά και όχι ψευδεπίγραφα,  με  σεβασμό, τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια  ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και  Δωρεάν, υπηρεσίες  Ψυχικής Υγείας.
Ως παράταξη επισημαίνουμε ότι με άμαξες, κάρα, τούρτες και άλλα show δεν γίνεται συνδικαλισμός αλλά εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Άμεσες  προσλήψεις  Μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
·        Αύξηση της Χρηματοδότησης του ΨΝΑ & της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας
·        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει  ποιο είναι το σχέδιο του για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
·        Το ξεκίνημα και την από μηδενική βάση συζήτηση με ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς φορείς  για το μέλλον της Ψυχικής Υγείας & των Δημόσιων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων
·        Χαρτογράφηση των πραγματικών Ψυχιατρικών αναγκών  της κοινωνίας
·        Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στην Ψυχική υγεία. Να ενταχθούν οι ΜΚΟ στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής Υγείας.
·        Να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρίες ( ΄΄εργολάβοι΄΄ ) (σίτιση, καθαριότητα, ιματισμός, κ.α.) από το Νοσοκομεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
στη  Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16/03/2017 και ώρα 11:00πμ  στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωτικά ….. συνεχίζουμε 
                                                         
                                                                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                        Ριζοσπαστική Ανατροπή για την Ψυχική Υγεία
(ΡΙΖ.Α.Ψ.Υ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.