Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Όλοι στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια, ετοιμάζει τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Το σχέδιο νόμου μειώνει στιςκύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί  τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαΰλωση των αποθεματικών τους.
Όμως, το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας  κάθε εργαζόμενου και κατακτήθηκε με μακροχρόνιους αγώνες. Είναι κυριολεκτικά ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακόμας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για το δικό μας κλάδο, για τους εργαζόμενους μέσα στις κλινικές, τις μονάδες, τα εργαστήρια και τα ιδρύματα!
Κλέβουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!  
Η συγκυβέρνηση φέρνει ένα ασφαλιστικό σύστημα,που θα ξέρουμε τι πληρώνουμε,αλλά δεν θα ξέρουμε τι θα πάρουμε! Η ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση του καθένα.Θέλουν να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα,για να πάρουμε συντάξεις πείνας.
Ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, προχωράνε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς;
Ταυτόχρονα,ραγδαία μεγαλώνουν οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, απουσιάζουν οι κρατικές υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμους τεχνικούς ασφαλείας, γιατρούς εργασίας και λοιπό προσωπικό.   
Όσα προκλητικά ψέματα και αν πουν για δήθεν «σωτηρία του Ασφαλιστικού», είναι αυτοί που επιταχύνουν το γρήγορο θάνατό του!Ταυτόχρονα με τα ψέματα εφαρμόζουν και την καταστολή. Χτυπάνε συνταξιούχους και εργάτες, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Στόχος τους είναι η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση.Δηλαδή, η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος να απαλλαγούν απ’ την ευθύνη και το κόστος για την παροχή κοινωνικής ασφάλισης, που μεταφέρονται εξ ολοκλήρου στις πλάτες του κάθε ασφαλισμένου.
Άλλωστε, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ήταν βασική απαίτηση των επιχειρηματικών  ομίλων πολλά χρόνια πριν την κρίση, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων χειροκροτεί άλλη μια φορά την κυβέρνηση. Γι αυτό η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης σημαίνει αγώνα κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους στηρίζουν.
Μπορούμε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα!Όλοι στο δρόμο για να υπερασπιστούμε την κοινωνική ασφάλιση!
Η αντιλαϊκή επίθεση αφορά το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Μας αφορά όλους ανεξάρτητα από ηλικία! Γι’ αυτό και ο αγώνας μας, για να έχει αποτελέσματα, είναι ανάγκη να δοθεί μαζικά.
Παίρνουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
u             Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
u             Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
u    Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
u    Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
u    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε με Συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
και συμμετέχουμε στηνΠανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 10.30 π.μ στην ΟμόνοιαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.