Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1-10-2015



ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λ. Αθηνών 374 – Χαϊδάρι
Τηλ.2132054152- fax.2132054321
Ιστοσελίδα: http://sylogosdafni.blogspot.gr/
                                                                     

                                           Χαϊδάρι,  01/10/2015

                                                                                                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες σήμερα 1/10/2015 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα Δημόσια Νοσοκομεία από το ΨΝΑ. Έγινε συνάντηση στο Γραφείο της Διοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΕΙΝΑΠ, το Επιστημονικό Συμβούλιο και το Σωματείο Εργαζομένων.  Από την πλευρά των εργαζομένων το Σωματείο κατέθεσε ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον Υπουργό που επισήμανε τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, την υποχρηματοδότηση καθώς και την καθυστέρηση πολλών μηνών της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων. Το υπόμνημα που καταθέσαμε καταλήγει με το ερώτημα ποιό θα είναι το μέλλον του ΨΝΑ καθώς το σύμφωνο Αντορ – Λυκουρέντζου προέβλεπε το κλείσιμο του Ψυχιατρείου το 2015.


ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ :
  • Από τον Υπουργό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου ως λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουμε τις Υπηρεσίες μας σε ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τα εξής:
    1. Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί με βήματα σταθερά, με διαβούλευση και αφού πρώτα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες (Ανάπτυξη δομών στην κοινότητα - Τομεοποίηση) και με επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου Αντόρ – Λυκουρέντζου.
    2. Στελέχωση των 3 εναπομεινάντων Ψυχιατρείων με προσλήψεις 300 μονίμων υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων. Προσλήψεις στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, καθώς και προσλήψεις Επικουρικών για 3 έτη.
    3.  Έχει ήδη δρομολογηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η σύσταση επιτροπής για την άμεση εκπόνηση πρότασης αναθεώρησης του νόμου που αφορά στην ακούσια νοσηλεία καθώς και στο νομικό πλαίσιο που διέπει τη νοσηλεία ασθενών υπό το άρθρο 69.


Το Σωματείο Εργαζομένων  θα υπερασπιστεί , πραγματικά και όχι ψευδεπίγραφα,  με  σεβασμό, τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια  ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και  Δωρεάν, υπηρεσίες  Ψυχικής Υγείας.



Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

        Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                        Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.