Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΑΨΥ

                                                                                                                                                                              ΧΑΪΔΑΡΙ 15/06/2015              





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΡΙΖΑΨΥ χαιρετίζει την νίκη των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας για την αποπομπή του Διοικητή ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ έσπασαν τους ιμάντες που τον κράταγαν καθηλωμένο στην καρέκλα του. Είναι ο πρώτος μνημονιακός Διοικητής Οργανισμου  που ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΑΙ σε όλη την Ελλάδα. Ειναι αυτός που σχεδίασε το ΠΕΔΥ και διέλυσε τον ΕΟΠΥΥ. Ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως ειδικός κλεισίματος των Ψυχιατρείων, ήθελε να εφαρμόσει κατα γράμμα το μνημόνιο ΑΝΤΟΡ – ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ και να κλείσει το Ψυχιατρείο μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Ως εργαζόμενοι ζήσαμε το εργασιακό bulling όσο ηταν Διοικητής, την αυταρχικότητα, τις προσβολές, τον φόβο, την απείλή. Στο ΔΑΦΝΙ είχε χαθεί η αξιοπρέπεια, είχε χαθεί η Δημοκρατία. Ο κος Θεοδωράκης είχε αφήσει το Νοσοκομειο μας στην τυχη του χωρίς να επιλύει κανένα πρόβλημα με απώτερο σκοπό να κλείσει απο μόνο του. Το μοντέλο  Διοίκησης  του, εξυπηρετούσε την προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε σε ποιό Πανεπιστήμιο διδάσκουν σε κυνηγάω, σε απειλώ αν δεν κάνεις αυτά που λεω.

Στις 26/5/15 πραγματοποιήσαμε  παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του Διοικητή μετά απο μια μαζική συγκέντρωση, και ζητήσαμε απο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρει θέση.  Μετά απο μια εβδομάδα συνεχομενης παρουσία μας, δημοσιοποιήσαμε τα σοβαρά προβλήματα  του Νοσοκομείου μας και ζητήσαμε την άμεση αποπομπή του μνημονιακου Διοικητή. Η νίκη μας ήρθε μετα απο το καθολικο αίτημα των εργαζομενων, η νίκη αυτη των εργαζομένων ήρθε απο ΄΄κάτω΄΄, μια κινηματική διαδικασία των απλών εργαζόμενων. Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του κου ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ να ποινικοποιήσει των αγώνα των εργαζομένων στο ΨΝΑ μετά απο 2 αναφορές του στον εισαγγελέα και κλήση σε κατάθεση μέλη του ΔΣ του σωματείου (του Νικου Παναγούλη, του Γιάννη Κουρμουλάκη και του Δημήτρη Μαγριπλή), Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΑΣΕ ..... Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΗΣΕ. Όταν κλήθηκαν οι συναδελφοι μας να καταθέσουν στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής στις 2/6/15 απουσίαζαν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΚΕ,  της ΔΑΚΕ. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να γράψουν μια ανακοίνωση και να καταδικάζουν την ποινοκοποίηση των αγώνων. Δυστυχως οι μάσκες επεσαν. Μικροπολιτική από την λεγόμενη ‘’καθαρή αριστερά’’ και μνημονιακοί πρόθυμοι. Οι εργαζόμενοι το είδαν, το κατάλαβαν και στήριξαν με την  παρουσία τους τους συναδέλφους που διώχθηκαν.

Η αποπομπή του κου ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ έλυσε μόνο το ηθικό θέμα. Τα σοβαρά προβλήματα του ΨΝΑ δεν λύθηκαν αφού άφησε ενα Νοσοκομείο πρίν το γκρεμό με συνυπεύθυνες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς θα συνεχίζουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτά που ανήκουν και αξίζουν σε ασθενείς και εργαζόμενους στο ΨΝΑ. Με σεβασμό για τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση ΟΛΩΝ σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και Δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, θα προσπαθούμε να μαζικοποιούμε συλλογικά τους εργαζόμενους.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ......

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ(ΡΙΖ.Α.Ψ.Υ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.