Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΣΥ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΨΝΑ

Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής –Δαφνί  μαζι με το Δ.Σ. του Ενιαιου Συλλογου Εργαζομενων μετά από μαζικότατη παράσταση στις  26-5-2015 στο  γραφείο της Διοίκησης και απέπεμψαν το διοικητή γνωστό εντεταλμένο νεοφιλελεύθερο  μνημονιακό κατεδαφιστή του ψυχιατρείου.
Τα χρονίζοντα προβλήματα της υποστελεχωσης και της υποχρηματοδοτησης του ψυχιατρείου έχουν  δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους.
Η ηγεσία του υπουργείου υγείας έως τώρα αδρανεί.
Οι εργαζόμενοι παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους  εκδιωχνουν τους μνημονιακους διοικητές που διόρισε το πασοκ και  η νδ.
H κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι την αλλαγή του μνημονιακού διοικητή από την ηγεσία του υπουργείου χωρίς βέβαια αυτό να επιλύει τα προβλήματα ανυπαρξίας προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, της οικονομικής κατάρρευσης του ψυχιατρείου και κυριότερα το μέλλον της ψυχικής υγείας περίθαλψης-μεταρρύθμισης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε  και από το υπουργείο να δώσει άμεσα λύση σε όλα τα παραπάνω.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΨΝΑ σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση. Το ψυχιατρείο, βουλιάζει με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς, κάθε μέρα. Πρέπει εδώ και τώρα να κινητοποιηθούμε, σε συμμαχία με τους ασθενείς, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και την χειραφέτησή τους, με τις οικογένειές τους και όλη την κοινωνία, απαιτώντας προσλήψεις προσωπικού, διαδικασίες ουσιαστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και Αποϊδρυματοποίησης, άμεση εφαρμογή της τομεοποίησης, δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινοτικών υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τη δουλειά μας  μα  πολύ περισσότερο την αξιοπρέπεια τη δική μας και των ασθενών.


29-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.