Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΑΨΥ 4-5-2015

ΧΑΪΔΑΡΙ, 04/05/2015 


             
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η  αποτυχημένη  εφαρμογή των πολιτικών  αποφάσεων  των προηγούμενων κυβερνήσεων για βίαιο κλείσιμο των Ψυχιατρείων ευτυχώς δεν ευοδώθηκε, η  τωρινή κατάσταση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής παραμένει όμως ιδιαίτερα προβληματική. Η δραματική υποχρηματοδοτηση του Νοσοκομείου μας, η  υποστελεχωση του σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες εργαζομένων και ο μεγάλος όγκος των υπηρεσιών που εξακολουθεί να προσφέρει έχουν οδηγήσει στην εκ των εσω κατάρρευση του. Σ’ αυτή την κατάρρευση  έχει συντελέσει , μέσα στο μνημονιακό περιβάλλον λιτότητας, περικοπών και απαξίωσης του ΕΣΥ των τελευταίων χρόνων, η ΄΄στρατηγική΄΄ του Διοικητή του Νοσοκομείου ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  που στόχευε στην συσσώρευση προβλημάτων λειτουργίας του ώστε ο διαμελισμός του να αποτελέσει την αναπόφευκτη λύση και οι εργαζόμενοι να δεχτούν το γεγονός ως μια διέξοδο από την αβάσταχτη εργασιακή τους καθημερινότητα εφαρμόζοντας έτσι τις αποφάσεις της τελευταίας μνημονιακής κυβέρνησης. Αποφάσεις που είχαν στόχο την κατάργηση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας.
Μέσα στις συνθήκες του βρώμικου σχεδιασμού της οικονομικής ασφυξίας και καταπίεσης που ξεδιπλώνουν οι δανειστές ενάντια στον λαό, με ταυτόχρονη την μείωση της Κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία στο 6% του ΑΕΠ που επιβλήθηκε από τους μνημονιακούς φωστήρες τα προηγούμενα χρόνια οδηγεί με μαθηματικό τρόπο στην διάλυση του Νοσοκομείου μας και στην εξάντληση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και την πολιτική αλλαγή κατάφεραν να μπλοκάρουν το κλείσιμο του ΨΝΑ (το μεγαλύτερο των Βαλκανίων). Σιγά - σιγά οδηγούμαστε σε ένα σύστημα που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους. Ένα σύστημα που έχει ξεπεράσει τα όρια του και είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.  Αυτή η κατάρρευση και η απαξίωση πρέπει να ανατραπεί.
Ο Διοικητής του ΨΝΑ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ αρνείται να παραιτηθεί, αλλά αρνείται και να διοικήσει. Ο  άμεμπτος υπερασπιστής του Δημόσιου χρήματος και της διοικητικής νομιμότητας  που έλεγχε μέχρι πριν λίγους μήνες με αυταρχικό τρόπο τα ωράρια και την συνέπεια των εργαζομένων  ερχόμενος περιστασιακά στο Νοσοκομείο μας , σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί.  Αφήνει τα προβλήματα να διογκώνονται και το Νοσοκομείο να καταρρέει. Το προσωπικό του Νοσοκομείου μας είναι στο όριο ασφαλείας, το όποιο για να μην καταρρεύσει  κάνει τα πάντα εκτός ειδικότητας του και προσωπικό που ήδη είναι εξαντλημένο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΥΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ. 

Το Νοσοκομείο αυτή την στιγμή αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις (ΔΕΚΟ, ενοικια, συμβάσεις)  με αποτέλεσμα σε  σύντομο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς σιτιση, καθαριότητα και πιθανές εξώσεις από τα κτίρια που νοικιάζονται.  Παρόλο αυτά, η Παράταξη μας  θεωρεί ότι τα ιδιωτικά συνεργεία πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ και στην θέση τους να προληφθούν άνεργοι και απολυμένοι.   Ακόμα πρέπει τα ενοικιαζόμενα κτίρια πρέπει να υποστούν και άλλη μείωση μέχρι να καλύψουμε τις κτιριακές ανάγκες  του Νοσοκομείου με ΔΩΡΕΑΝ Δημόσια Κτίρια.
Πιστεύουμε ότι το Νοσοκομείο χρειάζεται Διοίκηση που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, να διεκδικήσει την άμεση οικονομική επιχορήγηση και  προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Ζητούμε και διεκδικούμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση αντικατάσταση της.  


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (ΡΙΖ.Α.Ψ.Y) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.