Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17-03-2015

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λ. Αθηνών 374 – Χαϊδάρι
Τηλ.2132054152- fax.2132054321

                                                                     
                                           Χαϊδάρι,  17/03/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 11

                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣυναδέλφισσες – οι,

Πριν μερικές ημέρες ο Υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής  εξέδωσε απόφαση με την οποία συστήνει τομείς Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων. Μια υπουργική απόφαση που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και εκτελέστηκε από τον μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας και εξαιτίας της καθυστέρησης της απόφασης του ΚΕΣΥ.

Δεν καταλαβαίνουμε την βιασύνη αυτής της απόφασης που έπρεπε να υπογραφεί τόσο ΄΄άμεσα΄΄ και η οποία είναι πρόχειρη αφού έγινε μόνο με γεωγραφικά κριτήρια. Όποια δομή ψυχικής υγείας υπήρχε, απλά εντάχθηκε σε τομείς χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Χωρίς την συμμετοχή και την διαβούλευση  με τους ενδιαφερόμενους φορείς – εργαζόμενους, συλλόγους οικογενειών, λήπτες και πολιτών.

Δεν καταλαβαίνουμε τον σκοπό της απόφασης αυτής τον λόγο που σχεδιάστηκε και τι θέλουν να επιτευχθεί με αυτή.  Είναι αμφιλεγόμενη και προκαλεί  την αγωνία, την σύγχυση και την ανασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών.

Εμείς ως εργαζόμενοι είμαστε υπέρ του Δημόσιου και Δωρεάν τομεοποιημένου δικτύου Ψυχικής Υγείας και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απαράδεκτης αυτής Υπουργικής Απόφασης.
    


      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας   Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                   Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.