Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

  ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


                                                                                Χαϊδάρι,  24 Ιουνίου 2014

                                        
      
                                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θέλει να υλοποιήσει τις αποφάσεις της ( αποφάσεις που καθορίζονται από τις μνημονιακές πολιτικές του ιερατείου των νεοφιλελεύθερων πολιτικών μέσα στην Ε.Ε.) για το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων μέχρι το 2015, με τη μεταφορά των χρονίως πασχόντων ασθενών σε δομές των ΑΜΚΕ, τη μεταφορά κλινών των Ψυχιατρικών Τμημάτων Εισαγωγών στα Γενικά Νοσοκομεία, την αόριστη υπόσχεση δημιουργίας κοινοτικών δομών, ονομάζουνε το κλείσιμο του ΨΝΑ ως μετασχηματισμό. Παράλληλα το ΨΝΑ καλείται να παρέχει πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια περίθαλψη (ΚΨΥ, στεγαστικές δομές, ΨΤΕ), να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που νοσηλεύονται με το άρθρο 69, το σύνολο εισαγγελικών παραγγελιών καθώς και περιστατικά που οδηγούνται σε αυτό από όλη την Ελλάδα.

Συγχρόνως με τη μη πρόσληψη προσωπικού, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλέον ουσιαστικό πρόβλημα λειτουργίας λόγω της υποστελέχωσης, καθώς μόνο τα τελευταία 2 χρόνια αποχώρησαν άνω των 200 υπαλλήλων (διαφόρων ειδικοτήτων) δίχως να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, σύμφωνα με στοιχεία που μας δόθηκαν από το Τμήμα Προσωπικού του Νοσοκομείου:
·        Το Ιατρικό προσωπικό έχει 37 κενές οργανικές θέσεις  
·        Το Νοσηλευτικό προσωπικό, έχει 567 κενές οργανικές θέσεις
·        Το Διοικητικό προσωπικό έχει 379 κενές οργανικές θέσεις
·        Το Τεχνικό προσωπικό έχει 92 κενές οργανικές θέσεις
·        Το Επιστημονικό προσωπικό έχει 51 κενές οργανικές θέσεις
·        Το Παραιατρικό προσωπικό έχει 26 κενές οργανικές θέσεις

Αναφέρουμε επίσης το 9ο ΨΤΕ, το οποίο σε λίγο καιρό κινδυνεύει να «καταρρεύσει» καθώς απομένουν μόνο 2 Ιατροί για τη λειτουργία όλης της δομής. Επίσης από ιατρικό προσωπικό ουσιαστικά «κινδυνεύουν» και άλλα ψυχιατρικά τμήματα. Λόγω της μείωσης των εφημερευόντων οι εφημερίες είναι επισφαλείς.

Όσον αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό, ο αριθμός του προσωπικού που απασχολείται στα ψυχιατρικά τμήματα και στις στεγαστικές δομές  πλησιάζει πλέον τα όρια ασφαλείας, κάτι το οποίο θα προκαλέσει προβλήματα φροντίδας και θεραπείας, όπως και στην υλοποίηση των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στα όρια ασφάλειας επίσης έχει φτάσει και η Τεχνική Υπηρεσία.

Από τα παραπάνω λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε το 2015 για το κλείσιμο του Νοσοκομείου καθώς η υποστελέχωση όλων των Διευθύνσεων οδηγεί στο αυτόματο κλείσιμο πιο πρίν.

Κρούουμε τον κώδωνα το κινδύνου και απαιτούμε την άμεση πρόσληψη προσωπικού.      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας


     Παναγούλης Ν.                                          Κουρμουλάκης Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.