Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΑΦΝΙ)

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συναδέλφισσες/φοι

     Με το νόμο 4250/2014 που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθείται σε εντελώς αντιδραστική κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
     Μέσω αυτών των ρυθμίσεων η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις.
     Η αξιολόγηση αυτή αποτελεί εργαλείο που δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
     Η συγκυβέρνηση και το αντιλαϊκό κράτος έρχονται με την αξιολόγηση να χειραγωγήσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δημόσιους υπάλληλους και έτσι να αναδείξει σταδιακά τα επίλεκτα εκείνα στελέχη της διοίκησης που θα περνάνε "δια πυρός και σιδήρου" την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ στο δημόσιο τομέα. 
     Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και οι κατηγοριοποιήσεις που επιβάλλονται με το νόμο καθώς και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
     Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, της διαθεσιμότητας, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
     Θέλουν να καταργήσουν τμήματα και διευθύνσεις, να υποβαθμίσουν αλλά να αξιολογούν δηλαδή τις δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με σκοπό το κυνήγι του κέρδους.
     
     Λένε ότι η αξιολόγηση θα "ξεσκαρτάρει" τάχα το δημόσιο από τους τεμπέληδες και τους ανίκανους. Κρύβει όμως ότι τα φαινόμενα αποσάθρωσης των δημόσιων υπηρεσιών και ειδικά στα νοσοκομεία οφείλονται στη μη κάλυψη των των πραγματικών αναγκών ασθενών και υγειονομικών από την πολιτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα και έχει εμπορευματοποιήσει πλήρως την υγεία.

Απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, απορρίπτουμε την "ανθρωποφαγία" που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζόμενων.

                                    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14.
2. Να μην εφαρμοστεί στην πράξη καμία διάταξη που διαχωρίζει ύπουλα τους εργαζόμενους όλων των κλάδων (ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό, διοικητικούς και τεχνικούς).
3. Να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση που οδηγεί σε απολύσεις.
4. Να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση και να μη συμπληρώσει κανείς τα έντυπα.
5. Καμία διαθεσιμότητα-Καμία απόλυση!

Ο χώρος της Ψυχικής Υγείας και ειδικά το νοσοκομείο μας και οι εκατοντάδες χιλιάδες που έρχονται σε αυτό, αρκετά έχουν υποφέρει από την πολιτική του Κεφαλαίου, της ΕΕ που έχουν εμπορευματοποιήσει την υγεία και με τις μεθοδεύσεις τους έχουν εκτοξεύσει όλους τους δείκτες στα ψυχικά νοσήματα.

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ!
                  ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
               ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.