Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γενική συνέλευση των εργαζομένων τη Δευτέρα στις 11 π.μ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΑΦΝΙ) Χαϊδάρι,  8 ΜΑΙΟΥ 2014

Όλοι μαζικά στην Γενική συνέλευση  των εργαζομένων
τη Δευτέρα  στις 11 π.μ  και την Τετάρτη στις 14 Μάη στην πανελλαδική απεργία των νοσοκομείων στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας να μείνει στα χαρτιά ο νόμος της «αξιολόγησης».

Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι εχθρικός για τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και για όλους τους εργαζόμενους. Η αξιολόγηση είναι το εργαλείο που συνδέει την πλήρη κατεδάφιση  των εργασιακών δικαιωμάτων μας,  με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας . Δεν θα αξιολογηθούν μόνο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα είναι σε μια διαρκή διαθεσιμότητα - κινητικότητα ακόμα και απόλυση, αφού θα χαρακτηρίζονται ως “κακοί” το 15%, “μέτριοι” το 60% και “καλοί”το 25% ώστε να προσαρμόζονται στα δεδομένα κάθε στιγμής, αλλά και ολόκληρες μονάδες υγείας με στόχο την κατάργηση τους όταν δεν θα υλοποιούν τους στόχους παραγωγικότητας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη βάση «έσοδα - έξοδα». Δηλαδή οι δημόσιες μονάδες θα λειτουργούν με κλειστούς προϋπολογισμούς και οικονομική αυτοτέλεια. Πρέπει να βρίσκουν έσοδα (πληρωμές) και να μειώνεται διαρκώς το κόστος λειτουργίας (υλικά, φάρμακα, μισθοί, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργολαβικά συνεργεία, συγχωνεύσεις κ.ά.).
Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  αναφέρεται για τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη ως εξής :…..  « Εισαγωγή σύγχρονων λειτουργικών μοντέλων (business models) στα νοσοκομεία, αξιολόγηση εφαρμοζόμενων διαδικασιών. Πιλοτικές συγχωνεύσεις εργαστηριακών και διοικητικών μονάδων αλλά και νοσοκομείων. Αξιολόγηση της απόδοσης των μονάδων του ΕΣΥ βάσει στόχων». Στη Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ξεκαθαρίζεται πως η μεγάλη πρόκληση για τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ είναι πώς με όλο και λιγότερη κρατική χρηματοδότηση τα συστήματα Υγείας θα είναι ανταγωνιστικά «βιώσιμα».
Το φαινόμενο της «αξιολόγησης» επιβάλλεται χρόνια τώρα σε διάφορες χώρες της ΕΕ χωρίς μνημόνια (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία κ.λ.π) κάτω από την εφαρμοζόμενη στρατηγική πολιτική της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Η απόκρουση και η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει ισχυρή ταξική γραμμή πάλης. Προϋποθέτει την ενότητα των εργαζομένων και όχι την ανθρωποφαγία που καλλιεργεί η κυβέρνηση  και γερή λαϊκή συμμαχία.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αξιολόγηση των εργαζομένων στη βάση ενός συστήματος Υγείας, που οι ελλείψεις προσωπικού είναι στα πλαίσια της επικινδυνότητας - (κάτω από τα όρια ασφαλείας ) - για την υγεία του λαού, η εντατικοποίηση της δουλειάς συνεχώς αυξάνεται και πυρήνας της ανάπτυξής του είναι η επιχειρηματική δράση.
Καλούμε σε πάλη για: Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας – καταλήψεις  στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Μπλοκάρουμε στην πράξη την έκδοση απόφασης για επιμερισμό των ποσοστών στους κλάδους του κάθε νοσοκομείου. Οργανωμένα, μαζικά, με αποφάσεις της  Γενικής  Συνέλευσης  μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης, απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση.
 Καμία εμπλοκή των διοικητικών στελεχών στη διαδικασία της αξιολόγησης. Τα διοικητικά στελέχη έχουν μόνο μια επιλογή, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και της υγείας του λαού και να μην πάρουν μέρος στην αξιολόγηση

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.