Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/2/2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/2/2014 10:30 π.μ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥ
Συνάδελφοι,
Βιώνουμε μια περίοδο που η φτώχεια, η ανεργία, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ανασφάλεια και ο φόβος , δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ραγδαία αύξηση των ψυχικών διαταραχών σε  όλο και περισσότερους ανθρώπους. Την ώρα που αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω ψυχογενών αιτιών ακόμη και μικρών παιδιών, άρα αντικειμενικά αυξάνονται οι ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας, η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και η νέα διοίκηση του νοσοκομείου,  δεν αμφισβητεί το σχέδιο Andor - Λυκουρέντζου   που προβλέπει το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει και υλοποιείται στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε
Είναι άραγε προς το συμφέρον των ασθενών :
το 50-80 % των πενιχρών συντάξεων τους να καταλήγει στις επιχειρηματικές  δομές «αποασυλοποίησης»,  δημόσιες και ιδιωτικές; 
να στοιβάζονται στα ράντζα των ψυχιατρικών κλινικών;
οι ανασφάλιστοι  να μη γίνονται δεκτοί στους ξενώνες και τα οικοτροφεία ;
Η λεγόμενη λοιπόν «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της υγείας  στοχεύει:
u να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά  ασθενών                                                                                                                                              u να μετακυλήσει  την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειες τους.  
u να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις Μ.Κ.Ο. και άλλα «ευαγή» ιδρύματα που θα παρέχουν φτηνές, υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας και θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους.
u στην ενίσχυση της λειτουργίας των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους και ασθενείς πελάτες.
Καμία αυταπάτη
Για την κυβέρνηση αυτό που προέχει δεν είναι  το συμφέρον των ασθενών αλλά  το συμφέρον των μονοπωλίων που με συνέπεια και ζήλο υπηρετεί.
Τα μέτρα είναι επιβεβλημένα από τη στρατηγική της Ε.Ε., (που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ), όπως αυτά εξειδικεύτηκαν με το πρόγραμμα Ψυχαργώς, και τις πρακτικές εφαρμογής του.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :
  • Να μην κλείσουν τα (ειδικά)  ψυχιατρικά νοσοκομεία. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Καμία μετακίνηση Ψυχιατρικής κλινικής.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, υψηλής ποιότητας με πυρήνα το Κ.Ψ.Υ. τμήμα του ενιαίου λειτουργικά Κέντρου Υγείας, με διασύνδεση όλων των υπηρεσιών που θα εξασφαλίζει τη θεραπευτική συνέχεια και την αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση.
  • Δημόσιο  δωρεάν δίκτυο οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευόμενων διαμερισμάτων
  • Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής  δράσης. Να ενταχθούν οι Μ.Κ.Ο. στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο της υγείας. Όχι στην παρακράτηση των συντάξεων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  όλων των ειδικοτήτων με σύγχρονα εργασιακά  - ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.