Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΑΤΡΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΑΤΡΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


                                                                      Χαϊδάρι, 28 Νοεμβρίου 2013

Οι υπογράφοντες ιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον επιχειρούμενο αιφνιδιαστικό και επιπόλαιο «μετασχηματισμό» του νοσοκομείου.
                Είμαστε μάρτυρες έξαρσης των συμπτωμάτων των ασθενών μας και μόνο με την κυκλοφορία των φημών ότι θα μετακινηθούν εργαζόμενοι ή κλινικές του νοσοκομείου. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρόμοια αιφνιδιαστική απόφαση θα θέσει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των ασθενών, αφού θα διακόψει τη συνέχεια της θεραπείας τους.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται και φιλοξενούνται σε δομές του νοσοκομείου μας πάνω από 1000 ασθενείς. Στα εξωτερικά μας ιατρεία παρακολουθούνται χιλιάδες άτομα που πάσχουν από ψυχική διαταραχή. Η αιφνιδιαστική, αποσπασματική και χωρίς καμία προετοιμασία μετακίνηση του προσωπικού του νοσοκομείου θα θέσει άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους θεραπευτές (ιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές κλπ) αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ο κάθε εργαζόμενος σε ένα νοσοκομείο αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα της λειτουργίας του. Ως γιατροί του Δημοσίου Ψυχιατρείου πιστεύουμε ότι αν σπάσει έστω κι ένας κρίκος, οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες για την υγεία των ασθενών, δημιουργώντας τελικά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και απειλώντας το δημόσιο συμφέρον.

Για να προλάβουμε κάθε δυσμενή εξέλιξη εις βάρος της υγείας των ασθενών, για να διαφυλάξουμε το ατομικό συμφέρον του κάθε ασθενούς αλλά και το  δημόσιο συμφέρον και κατόπιν της σχετικής εξουσιοδότησης από τη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων του νοσοκομείου θα προβούμε άμεσα στην έγκαιρη άσκηση όλων των νομικών μέσων εναντίον όλων των πράξεων που αφορούν τον βίαιο «μετασχηματισμό» του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.