Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση 17/9/2013 στο Υπουργείο Υγείας με θέμα την μετεξέλιξη του ΨΝΑ


Πραγματοποιήθηκε  σήμερα η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας  σε επίπεδο Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας. Παραβρέθηκαν  από πλευράς ΨΝΑ , Διοικητής και Αναπληρωτής   Διοικήτρια , οΔιευθυντής  Ιατρικής Υπηρεσίας , η Διευθύντρια  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας , ο Σύλλογος Εργαζομένων  ( πρόεδρος και δύο μέλη του ΔΣ) , οι εκπρόσωποι  Εργαζομένων και Ιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου και οΠρόεδρος της  ΣΥΝΟΨΥΝΟ.

Η καταγραφή των θέσεων όλων των πλευρών έγινε από μηδενική βάση.

Η συνάντηση κρίθηκε αρχικά ικανοποιητική από όλες τις πλευρές.

Οι θέσεις των Εργαζομένων ήταν σαφείς και έγιναν αποδεκτές .Η πρόταση που είχαμε αποστείλει ως Ενιαίος Σύλλογος ,  φάνηκε να συγκεντρώνει την προσοχή όλων και οι πτυχές της να είναι άκρως ρεαλιστικές και προς την κατεύθυνση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας ,  με δημόσια κτήρια , αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού , με υπεράσπιση του  κοινοτικού προσανατολισμού της  ψυχιατρικής και  προεξάρχουσα  την Τομεοποίηση και πρωτοβάθμια φροντίδα, την οποία διατομεακά θα αναλάβει το ΨΝΑ.

Όσο αφορά  την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΨΝΑ που επανειλημμένα ζητήσαμε να απαντηθεί , τονίσαμε ότι μετεξέλιξη -  μεταρρύθμιση  και κινητικότητα είναι πράγματα που δεν μπορούν νε υπάρξουν μαζί και είναι μη παράλληλες  διαδικασίες  , γιατί η μη αξιοποίηση   της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας μας  , σημαίνει  αυτόματα ματαίωση  του εγχειρήματος  της μεταρρύθμισης , που πρώτα από  όλα περνάει μέσα από τους λειτουργούς της.

Η Υπουργός διεμήνυσε αμέσως  , ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί αυτή την στιγμή για το τι θα γίνει ειδικότερα με την κινητικότητα  στο ΨΝΑ  και οτι  δεν θα χάσει κανείς την θέση του.

Όμως  η κινητικότητα έχει να κάνει άμεσα και με το χάρτη ψυχικής υγείας που θα ακολουθηθεί εν τέλει  και αν προταχθεί ο σχεδιασμός που προτείνεται από όλους τους φορείς  του ΨΝΑ  και τη Διοίκηση του ΨΝΑ  , ΤΌΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ.  

 

                                                                                                                 Η  πρόεδρος

                                                                                                            Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ

                                                                                                                  ΛΟΥΚΕΡΗ  ΜΕΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.