Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 22/7/2024 Aρ.  Πρωτ: 92

τηλ.2132054152  http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας μέσα στο κατακαλόκαιρο έρχεται να ξεμπερδέψει μια και καλή με ότι έχει μείνει όρθιο στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της ΕΕ και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία 2021 – 2030. Αντί να στελεχώσει με όλο το αναγκαίο προσωπικό τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, αντί να προχωρήσει στην δημιουργία νέων δομών, στην ενίσχυση της ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης, στην ενίσχυση των δημόσιων «στεγνών προγραμμάτων», παραχωρεί ότι έχει απομείνει δημόσιο στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση στους ιδιώτες και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Την ίδια ώρα που συνολικά ο λαός, οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση, η επιστημονική κοινότητα, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν καταδικάσει το σχέδιο νόμου – έκτρωμα μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κρύβεται και θέλουν να τηρηθεί σιγή ιχθύος, γιατί δεν μπορούν να υπερασπιστούν την διάλυση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα της υγείας, προπομπό για όσα δρομολογούν συνολικά στο ΕΣΥ.

Τους λέμε ότι το σχέδιο νόμου δεν θα περάσει και σε κάθε περίπτωση θα μείνει στα χαρτιά!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά:

·         Τετάρτη 24/7 στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (7.00 – 15.00) και συγκέντρωση 12.00 στο Σύνταγμα, ημέρα που θα συζητιέται το σχέδιο νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκέντρωση και στάση εργασίας που στηρίζουν με τις αποφάσεις τους η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ.

·         Τετάρτη 24/7 συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο – συναυλία, 19.30, στο Σύνταγμα, που διοργανώνουν φορείς και σωματεία στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση.

·         Πέμπτη 25/7 στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια (7.00 – 15.00) και κινητοποίηση στην Πύλη του ΨΝΑ, ημέρα ανοικτής εφημερίας.

·         Απεργία την μέρα κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή, που έχει πάρει απόφαση ήδη η ΕΙΝΑΠ και καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ και ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.