Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΟΧΙ στη δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΝΓΕ, Α. Ρέτζιου! Να καταργηθούν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων!

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α   Χαϊδάρι 19/6/2024  Aρ.  Πρωτ: 76

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

ΟΧΙ στη δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΝΓΕ, Α. Ρέτζιου!

Να καταργηθούν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

για το χτύπημα των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων!

 

Την ίδια μέρα σέρνουν στα δικαστήρια την γιατρό – Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Α. Ρέτζιου για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου "Χρυσοχοΐδη") για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί "αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών", όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Η δίωξη αφορά τη συμμετοχή της συναδέλφισσας, ως «διοργανώτριας» σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, που οργανώθηκε από την ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία με αίτημα την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών από την επιδημία COVID.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Γνωρίζουμε καλά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προϋποθέτει και την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους «σηκώνουν κεφάλι».

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα. Δεκάδες Σωματεία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ καλούν σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 10.30 π.μ. στα δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων)!

 

        Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.