Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α        Χαϊδάρι, 12/6/2022 Αρ. Πρωτ: 67

Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 (Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ. 2132054152
   http://sylogosdafni.blogspot.gr/    Email:sylogosdafni@gmail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 9:00 π.μ συμμετέχουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με φορείς της Δυτικής Αθήνας και με άλλα Νοσοκομεία με αποφάσεις των σωματείων τους, στην πύλη του πρώην «Λοιμωδών» μπροστά στην επίσκεψη - φιέστα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Διαχρονικά και ειδικά την περίοδο της πανδημίας ξεδιπλώθηκε πιο φανερά η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, που βρέθηκε και βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Σκοπός τους ήταν και παραμένει η παραπέρα εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης των νοσοκομείων. Γι αυτό άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια το κριτήριο τους ήταν η συρρίκνωση των Νοσοκομείων με την αλλαγή χρήσης ή κλείσιμο νοσοκομείων και κατάργηση κλινικών ( βλ. κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2010 και συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ 2013, όπου σχεδίασαν την κατάργηση σε 10.000 κλίνες με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο και έκλεισαν 7 Νοσοκομεία με υπουργό υγείας τον Ά. Γεωργιάδη, τα οποία καμία κυβέρνηση συντηρητική ή προοδευτική δεν άνοιξε ξανά ) καθώς και η λειτουργία τους ως Α.Ε ( βλ. κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου εγκαινίασε την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, γεγονός που χειροκρότησε τότε ως νομικός σύμβουλος του υπουργείου ο σημερινός υπουργός Υγείας Α. Πλεύρης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά .... αυτά είναι τα νοσοκομεία του μέλλοντος...).

Σήμερα 9 χρόνια μετά,  ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Τρίτη 14 Ιούνη, το πρώην νοσοκομείο ΛΟΙΜΩΔΩΝ (το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες του λαού της Δυτικής Αθήνας και το έκλεισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2013, με υπουργό Υγείας τον Άδωνη Γεωργιάδη, επικαλούμενος τότε με δηλώσεις του… δεν υπάρχουν πλέον λοιμώδη νοσήματα και γι αυτό δεν χρειάζεται…)  με αφορμή εγκαίνια κλινικής Ψυχικής Υγείας Εφήβων που γίνεται, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού επιστημονικό – νοσηλευτικό – Διοικητικό - βοηθητικό που χρειάζεται, αλλά με μετακινήσεις προσωπικού από τα γύρω νοσοκομεία που ανήκουν στη 2η ΥΠΕ.

Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι του πρώην νοσοκομείο ΛΟΙΜΩΔΩΝ, αλλά και ο λαός της Δυτικής Αθήνας, έδωσαν αγώνες για να ξαναλειτουργήσει το «ΛΟΙΜΩΔΩΝ», όλα αυτά τα χρόνια καθώς για την απαξίωση και την διακοπή για χρόνια της λειτουργίας του ως νοσοκομείου της Δυτικής Αθήνας, την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις, της ΝΔ που το έκλεισε, του ΣΥΡΙΖΑ που το άφησε κλειστό και ο τότε Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός δήλωνε πως “νοσοκομείο που έκλεισε- ΔΕΝ ξανανοίγει” και ξανά της ΝΔ που το διατηρεί ανενεργό.

Aπαιτούμε άμεσα την πλήρη επαναλειτουργία του πρώην «ΛΟΙΜΩΔΩΝ» ως σύγχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Νοσοκομείο, με όλες τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές  και με όλο το μόνιμο προσωπικό επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στην υγεία, καθώς η ίδια η έξαρση της πανδημίας, όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύει ότι η επαναλειτουργία του πρώην Λοιμωδών είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» - ΟΧΙ στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις.

·         ΟΧΙ στις αναστολές - απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Να γίνει άρση του μέτρου και να επιστρέψουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – εξαθλίωσης, γιατί κανείς δεν περισσεύει

·         ΟΧΙ στις εργολαβικές εταιρείες και στην επέκτασή τους στο χώρο της υγείας.

·          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και  μονιμοποίηση όλων  των  ΣυμβασιούχωνΝα σταματήσει η εργασιακή ομηρία και η αβεβαιότητα στην εργασία τους.

·         Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.

·         Ο εμβολιασμός, να σταματήσει να αποτελεί  εργαλείο εκβιασμού και διαχωρισμού με σκοπό την κατάργηση της μονιμότητας. Να γίνει όπλο στα χέρια της επιστήμης και όχι εργαλείο κέρδους  στο παιχνίδι συμβάσεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

·         Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εμβολιασμό, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

·         Να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα της υπερωριακής εργασίας (νυχτερινά – αργίες – Κυριακές - εφημερίες ) όλων των εργαζομένων και του επιστημονικού προσωπικού και να σταματήσει το παιχνίδι της Κυβέρνησης που  για το 2ο τρίμηνο του 2022 (Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος) δεν έχει δώσει το «πράσινο φώς» της εκταμίευσης των χρημάτων για τις Υ.ΠΕ ,προς το γενικό λογιστήριο του κράτους.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη  λαϊκής κατανάλωσης, καθώς η ακρίβεια τους (ΔΕΗ – ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΒΕΝΖΙΝΗ κ.λπ ) έχει τσακίσει τις ανάγκες μας και τις οικογένειές μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                                      ΜΠΟΣΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.