Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΣΤΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΝ 8η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ *ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ* ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ "


ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 
Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152
FAX:2132054321
Email:sylogosdafni@gmail.com
   Χαϊδάρι,  21/04/2020
Αρ. Πρωτ 18
                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


 Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ καταγγέλλει το προσβλητικό, απαράδεκτο και ανυπόστατο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο : Οι Ψυχικά ασθενείς «στο απόσπασμα» λόγω κορονοϊού, της 8ης Απριλίου 2020.
Το εν λόγο άρθρο απαξιώνει, στιγματίζει και ματαιώνει την δουλειά ετών, όλων των εργαζομένων του ΨΝΑ  που στόχο έχουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ψυχικά πασχόντων.
 Οι εικόνες που προβλήθηκαν και περιγράφονται, προσβάλλουν εργαζόμενους και ωφελούμενους καθώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα που ισχύει στο Νοσοκομείο μας.
 Oι εργαζόμενοι του ΨΝΑ, απαντούν στην «υβριστική» συνέντευξη του Κυρίου Αλεξάκη όπως αναφέρεται στο άρθρο, όχι μέσα από πάσης φύσεως ψευδή παραπλανητικά λόγια, αλλά μέσα από το έργο τους.
 Με καθημερινή κατάθεση ψυχής κρατούμε ανοιχτό ένα υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο Νοσοκομείο, το οποίο χτυπήθηκε βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία δεκαετία. Εργαζόμαστε χωρίς  «φόβο» αλλά με αμείωτο πάθος για να έχουν οι ασθενείς την περίθαλψη που τους οφείλεται. Παρέχοντας υπηρεσίες υγείας σύγχρονες, ποιοτικές και το κυριότερο με Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα. Προάγοντας την Ψυχική υγεία και πολεμώντας  ενάντια στον στιγματισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 Εμείς οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ «Γκρεμίσαμε τα τείχη του ασύλου και ανοίξαμε τις πόρτες στη κοινωνία»
 Εμείς  γίναμε ασπίδα για να προστατέψουμε τα δικαιώματα  των θεραπευομένων μας όταν όλοι μιλούσαν και συμπεριφέρονταν απαξιωτικά σε ότι αφορούσε το ΨΝΑ και την Ψυχική Υγεία.
 Κανένας «λίβελος» και καμιά «ατυχής» δημοσίευση δεν είναι ικανά να αμαυρώσουν το παρεχόμενο έργο και να  στιγματίσουν για άλλη μία φορά, εξυπηρετώντας «άλλα» συμφέροντα, τους ανθρώπους που χρήζουν την προστασία και την αρωγή μας.
Εμείς, δεν «φοβόμαστε», είμαστε στην πρώτη γραμμή και αγωνιζόμαστε!!!
Εις πείσμα κάποιων, θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για τη διασφάλιση του αγαθού της Δωρεάν και Δημόσιας Υγείας,  και στην παρούσα δύσκολη κατάσταση  ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Θα συνεχίσουμε την υπερπροσπάθεια με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε να υπηρετούμε και να προστατεύουμε τους ασθενείς μας από κάθε κίνδυνο ή απειλή ακόμα και αν αυτή είναι κρυφή ή καθοδηγούμενη.
 Τακτικές υποβάθμισης και σπίλωσης των παροχών που προσφέρουμε, θα μας βρουν αντιμέτωπους, όσες φορές και αν χρειαστεί, γιατί  πρέπει να προστατέψουμε τους ωφελούμενούς μας και το έργο μας.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις ανυπόστατες κατηγορίες σας, οι συνάδελφοι από το Νοσοκομείο μας με πολυετή προσφορά στο χώρο της ψυχικής υγείας, που συμμετέχουν στην Ειδική Επιτροπή Ελέγχου και Προστασίας Δικαιωμάτων των ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ!!!
Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ στηρίζουμε την απόφαση παραίτησης από τακτικό μέλος  της Κας Παρή Ειρήνης Τομ/σας Ν.Υ ΨΝΑ και της Κας Παντελίδου Καλλιόπης Επιστημονικά Υπευθύνου / Υπολόγου Νοσηλεύτριας , αναπληρωματικό μέλος, ώστε να μη συμμετέχουν στην επιτροπή υπό αυτές τις συνθήκες.
 Τελειώνοντας υποσχόμαστε ότι δεν θα κάνουμε πίσω σε τέτοιου είδους αήθης πρακτικές και απειλές, μαχόμενοι για το καλό όλων.
                                         
                                      Για το Δ.Σ.

                    Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
                 Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                   Χ. ΜΠΟΣΜΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.