Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α 

Διεύθυνση
Λεωφόρος Αθηνών 374 (
Χάρτης)
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462
τηλ. 213 2054152

FAX:2132054321

http://sylogosdafni.blogspot.gr/

Email:sylogosdafni@gmail.com                                                                       XAΪΔΑΡΙ 22/09/2021      ΑΡ. ΠΡΩΤ. 91

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Με το αρθρ. 206 του Ν. 4820/2021 προβλέφθηκε η αναστολή καθηκόντων για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό από 01.09.2021. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης με τη μετατροπή του εμβολιασμού από δικαίωμα και ανάγκη σε μέσο εκβιασμού και διχασμού των εργαζομένων έχει κριθεί από την ίδια τη ζωή και έχει απορριφθεί. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και των διοικήσεων των νοσοκομείων, είναι τεράστιες.

Τη δημοσίευση του νόμου επακολούθησε η έκδοση σωρείας αποφάσεων του Υπουργού Υγείας και των διοικήσεων των νοσοκομείων. Η κατάσταση, που βιώσαμε οι εργαζόμενοι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγελαφική, αν οι υπηρεσίες μας δεν σχετίζονταν με την παροχή υγείας και δεν είχαμε δώσει μάχες μήνες τώρα με την πανδημία. Για τους λόγους, όμως, αυτούς ήταν απλά τραγική.

 Στο παραπάνω έργο συμμετείχε και η Διοίκηση του ΨΝΑ. Με τις αποφάσεις της επέτεινε την σύγχυση, οδηγώντας σε αδιέξοδο μια σειρά συναδέλφους. Αποκορύφωμα των παραπάνω αποτέλεσε η ανακοίνωσή της στις 30.09.2021, σύμφωνα με την οποία το ανεμβολίαστο προσωπικό δεν θα τεθεί σε αναστολή από 01.09.2021 δυνάμει της με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.52796/2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ τ. Β΄ 3959/2021) και έχει παράταση έως 15/9/2021. Μετά από δύο μέρες, την 1η/9/2021 - μετά τη λήξη της βάρδιας - ανακοίνωσε με έγγραφό της ότι από την 1/9/2021 - ενώ η βάρδια έχει λήξει - θα τεθεί σε αναστολή το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα, κανένας από το ανεμβολίαστο προσωπικό δεν είχε λάβει την απόφαση θέσης του σε αναστολή και για τον λόγο αυτόν εμφανιζόταν, ως όφειλε, στην υπηρεσία του, παρείχε την εργασία του, όπως και πριν, συμβάλλοντας στη μάχη. Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από τα δελτία διακίνησης της αποστολής του ΕΛΤΑ, ότι το ΨΝΑ απέστειλε τις αποφάσεις αναστολής εργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων υπαλλήλων στις 7/9/2021 με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να τις λάβουν μετά τις 13/9/2021.

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες παρέμβασης και παράνομης τροποποίησης στα εβδομαδιαία  προγράμματα  εργασιών από την Δ/ντρια Ν.Υ. ΨΝΑ  και τους «συνεργάτες της», θέτοντας ετεροχρονισμένα τους ανεμβολίαστους σε αναστολή από 1/9/2021, ενώ πολύ καλά γνώριζε και γνωρίζει ποιοι και πότε παρείχαν υπηρεσίες. Επαναλαμβάνουμε: τα περισσότερα έγγραφα αναστολής καθηκόντων δεν είχαν επιδοθεί σε συνάδελφους μέχρι και τις 13.09.2021, πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις. Αποκορύφωμα της όλης αυτής άθλιας και παράνομης πρακτικής είναι εργαζόμενοι, που έχουν εργαστεί και υπογράψει σε επίσημα έγγραφα και παρουσιολόγια των τμημάτων τους, να εμφανίζονται στο σύστημα καταχωρημένοι σε αναστολή καθηκόντων. Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν για τη διασφάλιση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στη συγκεκριμένη διαδικασία. Επίσης, μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν για τη συνεχή αλλαγή/παραποίηση των ηλεκτρονικών προγραμμάτων των τμημάτων. Από ποιούς  χρήστες και με ποιους κωδικούς έγιναν;

Παρά τις καταγγελίες και το υπ αρ. 24832/6-9-21 έγγραφο αίτημα του Συλλόγου για την παράδοση προγραμμάτων, λογοδοσιών, αλλά και λήψης μέτρων για την παρεμπόδιση της παραποίησης στοιχείων, η Διοίκηση δεν έπραξε τίποτα, συγκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο μη νόμιμες ενέργειες.

 Αποκορύφωμα του παραλογισμού, του αυταρχισμού και της προσπάθειας τρομοκράτησης σε όποιον αντιστέκεται στις ανέντιμες πρακτικές τους, αποτελεί η πειθαρχική δίωξη της Προϊσταμένης Υποδιεύθυνσης  Ν.Υ (τομεάρχη Ν.Υ.) κα  Καραχάλιου Ε.,  από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Τσαγδή Δ. (κατόπιν αναφοράς της Δ/ντριας Ν.Υ. Μούγια Β.) «… για  παράβαση του Νόμου 206 του Ν. 4820/21) και των συναφών οδηγιών/ εντολών ……»  που σχετίζονται με την αναστολή Καθηκόντων των ανεμβολίαστων υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Η Τομεάρχης Ν.Υ. έπραξε το αυτονόητο και ακολούθησε  σύννομες διαδικασίες για την εφαρμογή του Νόμου και υπέγραφε τα προγράμματα σε καθημερινή βάση «με επιφύλαξη» καθώς δεν είχαν επιδοθεί ούτε στην ίδια αποφάσεις που πιστοποιούν τους ανεμβολίαστους  υπαλλήλους, ούτε  στους υπαλλήλους είχαν επιδοθεί πράξεις Αναστολής Εργασίας.

 Αμφότερες (Διοικήτρια και Διευθύντρια Ν.Υ. ) έχουν την ευθύνη για τη σύγχυση, το χάος, τις παραλείψεις, τις παραποιήσεις και την αλληλοσυγκάλυψή τους. Δυστυχώς, αντί να αναλάβουν οι ίδιες την ευθύνη τους, τη μετακυλύουν στις πλάτες συναδέλφων, οι οποίοι με ευσυνειδησία παρέχουν τις υπηρεσίες τους εδώ και χρόνια κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Με το έγγραφο μας αυτό διαμηνύουμε την Διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο, να ανακαλέσει την άδικη πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου και να μην τολμήσει, είτε αυτή είτε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο όργανο, να προβεί σε ενέργεια που θα αλλοιώνει το πραγματικό γεγονός της παρουσίας των συναδέλφων στην εργασία τους. Όποιος το πράξει,  θα αναλάβει και τις ευθύνες του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άρση της πειθαρχικής δίωξης της συναδέλφισσας κας Καραχαλίου Ε.

Άμεση παράδοση των στοιχείων (αντίγραφα των προγραμμάτων πριν αλλαχθούν/τροποποιηθούν/νοθευτούν 30/8/21-5/9/21 και 6/9/21-12/9/21 που εστάλησαν από τους προϊστάμενους των τμημάτων και τους υπεύθυνους των δομών,  τα εβδομαδιαία προγράμματα 30/8/21-5/9/21 όπως αυτά αλλάχθησαν/τροποποιήθηκαν /νοθεύτηκαν 3/9/21 και ώρα 21:30μμ που έχουν ζητηθεί από την Διοίκηση με αριθμ.πρωτ.24832/6-9-21 έγγραφο του Συλλόγου εργαζομένων καθώς και αντίγραφα λογοδοσιών, παρουσιολογίων όλων των τμημάτων, εξωτερικών δομών και της κεντρικής λογοδοσίας.

Άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση όλων των στοιχείων των εργαζομένων καθώς και των προσωπικών τους δεδομένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Για το Δ.Σ.

                              Ο  Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας  

                            Ν.  ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                         Χ. ΜΠΟΣΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.