Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ- ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ- ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ
Για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία της πλειοψηφίας του σωματείου (ΡΙΖΑΨΥ), που έχει δείξει το δρόμο της απαξίωσης και του εκφυλισμού - σωματείο σφραγίδα - που είναι μόνο για την περίοδο των εκλογών.
Με αφορμή όμως τη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων, που έγινε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου (3η για το 2019 και 7η για τη θητεία του συλλόγου μέχρι σήμερα)έχουμε την υποχρέωση και οφείλουμε να σας αναφέρουμε τα εξής, ως εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Υγειονομικών.
Στη θεματολογία της συνεδρίασης του Δ.Σ υπήρχε το 4ο θέμα με τίτλο : «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΣΟΥ ΕΞΟΔΩΝ 700€ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΨΝΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ»
Αναρωτηθήκαμε και εξετάσαμε τα εξής :
1ον : Σε ποιο τουρνουά συμμετείχε η ομάδα;
2ον :Ποιος ήταν ο φιλανθρωπικός σκοπός και ποιος ο αποδέκτης αυτού του σκοπού;
Οι απαντήσεις ήταν οι εξής εκ μέρους της πλειοψηφίας, του Δ.Σ του συλλόγου των εργαζομένων…. Η ομάδα δεν συμμετείχε σε τουρνουά, αλλά είχε πρόσκληση από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Κρήτης κ. Χαζηράκη Νικόλαο σε ένα παιχνίδι και έτσι θα γινότανε διαφήμιση του Ψ.Ν.Α και πως ο φιλανθρωπικός σκοπός ήταν η αλληλεγγύη στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων….
Εύλογα κάποιος εργαζόμενος θα μπορούσε να ρωτήσει τα εξής :
1ον αφού λοιπόν δεν υπήρχε τουρνουά ποδοσφαίρου, όπως παλιά, για ποιο λόγο να παραστεί η ομάδα στα Χανιά και μάλιστα μετά από πρόσκληση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Χανίων κ. Χαζηράκη Νικόλαο ; 2ον:γιατί να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό (700€) στα πλαίσια της αλληλεγγύης στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων Κρήτης ( χωρίς να έρθει αποδεικτικό κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης στο ταμείο του συλλόγου) όταν γύρω μας και μάλιστα στην Αττική, υπάρχουν ένα σωρό σύλλογοι και κοινωνικά παντοπωλεία να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας; Και 3ον:γιατί να μη δοθεί συμβολικά αυτό το ποσό, για τις ανάγκες κάποιων παιδιών των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, σε μια εποχή που ξεκινάει η σχολική χρονιά και να συμβάλει η ομάδα σε ένα παιχνίδι με αποδέκτες τα παιδιά των εργαζομένων;

ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ .

Όταν μάλιστα εσείς οι ίδιοι το 2018 είχατε συμφωνήσει ότι οι ανάγκες του σωματείου είναι πλέον τεράστιες για δικαστικά έξοδα πολλών υπαλλήλων, που βρίσκονται κατηγορούμενοι τα τελευταία χρόνια. Όταν κάποιοι είχατε ήδη απορρίψει το 2014 πρόταση για συμμετοχή της ομάδας σε τουρνουά ποδοσφαίρου των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων στη Λέρο με το ποσό των 500€. Όταν στο τέλος συμφωνήσαμε, ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, συνταξιοδότησης πολλών υπαλλήλων (μείωση κατά συνέπεια των εσόδων στο ταμείο του συλλόγου) και μεγάλης απώλειας μισθολογικής από την τσέπη των εργαζομένων την τελευταία δεκαετία, δεν θα πρέπει να δίνονται ποσά στην ομάδα, αλλά να συμβάλει η ίδια με άλλο πλέον τρόπο. Όταν στην τελική μπήκαμε στο site στο κοινωνικό παντοπωλείο του δημου Χανίων και δεν βρήκαμε καμία διοργάνωση αγώνα με τη συμμετοχή της ομάδας του Ψ.Ν.Α στα πλαίσια αλληλεγγύης και προσφοράς.
Τι έχει αλλάξει συνάδελφοι της πλειοψηφίας ; Γιατί πρόεδρε του συλλόγου εργαζομένων του Ψ.Ν.Α, κατέθεσες και εσύ υπηρεσιακό σημείωμα προς έγκριση με αρ. πρωτ. 24916/13-8-2019, για να δοθεί η εντολή μετακίνησης των υπαλλήλων από τις διευθύνσεις, ενώ χρειάζεται μόνο του υπεύθυνου της ομάδας; Ποιός ο λόγος που ζητάτε να εγγριθεί το χρηματικό ποσό των 700€;
Είναι ερωτήματα που γεννιούνται στη σκέψη κάθε εργαζόμενου, όταν δεν έχει εικόνα με τα οικονομικά του σωματείου και δεν γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τα έσοδα και τα έξοδα του ταμείου εκεί δηλαδή που πληρώνει τη συνδρομή του.
Μάλιστα ο εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνάδελφος Γιαννούλης Τ. στην εξελεκτική επιτροπή του σωματείου, που είναι ανεξάρτητο όργανο, μετά από πρόσκληση του κου Πάυλου Β. ( Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας που αξιολόγησε εργαζόμενους, υποκλινόμενος στο πλαίσιο της «αντιδραστικής αξιολόγησης» και ζητούσε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο μικροβιολογικό απογεύματα χωρίς να υπάρχει Ιατρός στο πρόγραμμα κατ΄ εντολή της προηγούμενης διοίκησης ) ως πλειοψηφών σε ψήφους από την εξελεκτική επιτροπή με το ψηφοδέλτιο της ΡΙΖΑΨΥ και αφού πέρασαν 19 ολόκληροι μήνες, χωρίς ποτέ να γίνει σύσταση της επιτροπής σε όργανο και χωρίς ποτέ να έχει συνεδριάσει για τον τακτικό ετήσιο απολογισμό, προκειμένου να δώσει εικόνα στους εργαζόμενους, διαπίστωσε τα εξής.
  • Ουδέποτε κατατέθηκε έκθεση απολογισμού των οικονομικών.
  • Ο απολογισμός είναι καταγεγραμμένος και υπογεγραμμένος σε ένα «μπακαλόχαρτο» και τα στοιχεία είναι σκόρπια.
  • Πίσω από κάθε τιμολόγιο θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση Δ.Σ με υπογραφές και αντίγραφο της  επιταγής, όπως επίσης και προσφορές που να δικαιολογούν το ύψος της δαπάνης.
Για όλα τα παραπάνω ζητήθηκε στο συνάδελφο Γιαννούλη Τ. από τον κ. Πάυλου Β. να υπογράψει με «κλειστά μάτια» για να τελειώνουν με το διαδικαστικό, κάτι που ο εκλεγμένος μας αρνήθηκε
Ως εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, πως ο ετήσιος απολογισμός των οικονομικών είναι τοπίο στην ομίχλη, αφού ποτέ δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή οικονομικού ελέγχου για τα οικονομικά του σωματείου, με ευθύνη της πλειοψηφίας και παρά τις επαναλαμβανόμενες αιτήσεις μας να συγκροτηθεί άμεσα. Επιπλέον καλούμε το Δ.Σ του Συλλόγου αφού δεν μπορεί να υπάρχει σύσταση εξελεγκτικής επιτροπής, να παραπέμψει τον έλεγχο των οικονομικών σε Ορκωτό Λογιστή ώστε να υπάρξει σωστή έκθεση διαχειριστικού ελέγχου.
Τέλος καλούμε κάθε τίμιο συνάδελφο ή συναδέλφισσα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μας, να θέση στη συνείδηση του το ερώτημα:
«Τι είδους σωματείο χρειαζόμαστε σήμερα και ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του μπροστά στις ανάγκες που διαμορφώνονται τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους»
Όλα αυτά είναι καιρός να τα κουβεντιάσουμε κάτω από μαζικές διαδικασίες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.