Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών-Καταγγελία




ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ)
Διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 
Χαϊδάρι, Αθήνα Τ.Κ. 12462 τηλ. 213 2054152
http://sylogosdafni.blogspot.gr/
Email:sylogosdafni@gmail.com


Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών
Καταγγελία ενάντια στην προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ,να διαμορφώσει συσχετισμούς νόθου συνεδρίου, υπέρ της εργοδοσίας
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός,πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες.
Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. 
Η πείρα της εργατικής τάξης τα τρία προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για συνδικάτο που οργανώνει, που παλεύει, που μπαίνει μπροστά στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, της ΕΕ.
Στήριξε και στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Ούτε μια κουβέντα δεν είπαν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κρατώντας ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα.
Στήριξε και στηρίζει την ανάπτυξη με τους άθλιους μισθούς, μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Συνυπέγραψαν τον άθλιο μισθό των 586 ευρώ του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου. Μπήκε εμπόδιο στην προσπάθεια 530 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και συνδικάτων που κατέθεσαν σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις ΣΣΕ και την επαναφορά τους.
Στήριξε και στηρίζει το χτύπημα της απεργίας.
Στηρίζει την προσπάθεια χτυπήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης και την παράδοσή της ολοκληρωτικά στο μεγάλο ασφαλιστικό κεφάλαιο, μέσω του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης, που συμφώνησαν με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση.
Στήριξε και στηρίζει τη λογική εργοδότες και εργαζόμενοι μαζί για την καπιταλιστική ανάπτυξη, γράφοντας "στα παλιά της τα παπούτσια" τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στήριξαν και στηρίζουν τη λογική ότι οι απεργίες "έφαγαν τα ψωμιά τους" και τώρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται διάλογο και συνεννόηση με την εργοδοσία, χρειάζονται "έξυπνους" συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.