Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ - Συγκέντρωση που θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΨΝΑ


ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Όλοι στην συγκέντρωση που θα γίνει  στις 12:30 το μεσημέρι στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι.

Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία-κέντρα υγείας-προνοιακά ιδρύματα στήνουμε τα δικά μας μπλόκα για να μη περάσει το τερατούργημα της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση!!!          Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στα εργοστάσια, στο εμπόριο, παντού. Μαζί με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά της εργατιάς, μια γροθιά, μια φωνή! Να μη φθάσει το σχέδιο της κυβέρνησης στη βουλή!                                                                                                                           
Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη, τα μαζικά συλλαλητήρια παντού, δείχνουν πως μπορούμε και πρέπει να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το δικό μας όπλο είναι η ενότητά μας, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Αν η κυβέρνηση τολμήσει  παρά τη κατακραυγή, να φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή, απαντάμε με 48 ωρη απεργία! Δεν αντέχουμε να δουλεύουμε μέχρι τα βαθειά μας γεράματα για να πάρουμε συντάξεις φτωχοκομείου. Με 40 χρόνια δουλειάς σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες θα μας στείλουν μια ώρα αρχύτερα στο τάφο! Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις, δεν παίρνει βελτιώσεις, αλλά ανατροπή.                                                                                             
Στο έδαφος του αντιασφαλιστικού τοπίου που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, δεν αφήνει περιθώρια       για ένταξη στα ΒΑΕ κι άλλων κλάδων με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Αντίθετα! Επιδιώκουν να καταργήσουν το θεσμό. Ακόμα και το λεγόμενο ανθυγιεινό επίδομα ετοιμάζονται να κόψουν.                                           Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Μπορούμε να κατακτήσουμε την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Δεν επιτρέπουμε τα δικαιώματά μας να γίνουν λίπασμα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να μας οδηγήσουν Κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ στον Μεσαίωνα.                                                                                Γι΄αυτό θέλουν ασφαλιστικό σύστημα , που θα χρηματοδοτείται από τις πλάτες του λαού, και όχι από το κεφάλαιο και το κράτος τους! Γι΄αυτό  μειώνουν τους μισθούς, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προσλαμβάνουν με πεντάμηνες συμβάσεις, δεν κάνουν προλήψεις μόνιμου προσωπικού.                                                                       Λύση για μας είναι να διεκδικήσουμε μαζί με όλο το λαό, δημόσια κοινωνική καθολική κοινωνική ασφάλιση. Απαιτούμε να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Να μειωθούν  με στόχο να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων στο κλάδο σύνταξης και άμεσα να καταργηθούν οι εισφορές που πληρώνει ο λαός στο κλάδο υγείας.Οι λύσεις που ωφελούν τους υγειονομικούς και όλο το λαό, περνάνε μέσα από τη σύγκρουση με τη ΕΕ, με το κεφάλαιο και με τα κόμματα, που υπηρετούν τα συμφέροντά του. Απαιτούν συνολικότερες ανατροπές.                                                                                                                     Γυρίστε τη πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Την αγωνιστικότητα  υπηρετούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, η ΠΑΣΟΝΟΠ,  ΕΝΕ. Την Ευρωπαϊκή Ένωση υμνούν.                                                                                   Στις περιγραφές αναλώνεται η ΠΟΕΔΗΝ, ως εργατολόγος. Δεν μας λέει όμως ποιος φταίει και ποιον υπηρετούν  τα σχέδια της κυβέρνησης. Αθωώνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις    για όσα δικαιώματα μας έχουν αφαιρέσει. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας,  για να μη φανεί ότι τα κόμματα του κεφαλαίου, μία και ενιαία στρατηγική έχουν,την στήριξη της ανταγωνιστικότητας. Για να μη στραφούμε ενάντια  στην εξουσία του κεφαλαίου.
 Απαιτείται οργάνωση παντού. Σε κάθε σωματείο να γίνουν γενικές συνελεύσεις, να συνεδριάσουν τα ΔΣ. Εκεί όπου αδιαφορούν τα ΔΣ, να πάρουν τη πρωτοβουλία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Να συζητήσουμε, πως καλλίτερα θα οργανώσουμε τη κλιμάκωση του αγώνα. Να ενημερώσουμε τους ασθενείς.         
Να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, παίρνοντας μέτρα, για την επιτυχία τους. Ο ενωμένος  και οργανωμένος λαός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!!! Είμαστε δίπλα και μαζί στο κοινό αγώνα με τους αγρότες. Δεν είναι μόνοι τους. Όλοι μαζί,  υγειονομικοί, εργατιά αγροτιά, μια φωνή μια γροθιά, να μείνουν τα σχέδια της κυβέρνησης στα χαρτιά!                                                                            

Όλοι στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών Σάββατο 13 Φλεβάρη 11 πμ στην Ομόνοια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.Θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινωσεις του Δ.Σ. του συλλόγου για την άμμεση ενημερωσή σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.